Jūrmalas pilsētas transports iedzīvotājiem būs bezmaksas

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийJūrmala
Jūrmala - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūrmalnieka karte jau izsniegta pensionāriem un skolēniem, pārējie deklarētie varēs saņemt to vai iegādāties, ja nopirks Jūrmalā nekustamo īpašumu.

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Jūrmala nolēmusi kļūt par otru Latvijas pilsētu aiz Rēzeknes, kurā sabiedriskais transports būs bezmaksas visiem vietējiem iedzīvotājiem, vēsta telekanāls TV3.

Sākot ar 1. jūniju "Jūrmalnieka kartes" īpašnieki varēs braukt sabiedriskajā transportā bezmaksas. Tādējādi tiek samazināti iedzīvotāju izdevumi, taču par nodokļu maksātāju naudu tiek garantēts pārvadātāja bizness. Līdzīga shēma jau realizēta Rīgā, kur pārvadātājs un "Rīdzinieka karti" apkalpojošais uzņēmums savā starpā ir saistīti.

Юрмальский глобус на улице Йомас - Sputnik Latvija
Kā putni debesīs: Jūrmalas policijai nav savas ēkas

Pirms pēdējām pašvaldību vēlēšanām Jūrmalas mērs Gatis Truksnis solīja pilsētniekiem, tostarp, bezmaksas transportu. Pēc vēlēšanām par šo lēmumu pilsētas domē nobalsoja ZZS un "Saskaņas" koalīcija. Papildus pensionāriem un studentiem, kuri arī līdz šim braukājuši bezmaksas, sākot ar 1. jūniju bezmaksas braukās visi, kam ir "Jūrmalnieka karte".

Līdz šim domes dotācijas pārvadātājam sastādījušas pusotru miljonu gadā, jaunais lēmums izmaksās vēl pusmiljonu. Aprēķiniem tika izmantota Tallinas pieredze, kur dēļ bezmaksas braukšanas ieviešanas sabiedriskajā transportā pārkāpa 10% autoīpašnieku.

"Jūrmalnieka karte" jau izsniegta pensionāriem un skolēniem. Pārējie deklarētie varēs to saņemt vai iegādāties, ja nopirks Jūrmalā nekustamo īpašumu.    

Ziņu lente
0