Maltas tankkuģis ietriecies XVIII gadsimta Stambulas savrupmājā

© REUTERS / YORUK ISIKИсторический особняк XVIII века в Стамбуле
Исторический особняк XVIII века в Стамбуле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nekustamā īpašuma tirgū vēsturiskā ēka tiek vērtēta 85 miljonu dolāru vērtībā. Sadursmes rezultātā savrupmājai sabrukušas otrā un trešā stāva sienas.

RĪGA, 8. aprīlis – Sputnik. Kuģis Vitaspirit ar Maltas karogu ietriecies vēsturiskā savrupmājā Bosfora krastā, Stambulas centrā, vēsta Sputnik Baltkrievija ar atsauci uz Turcijas pilsētas administrācijas paziņojumu.

Kuģis devās uz Saūda Arābiju pēc tam, kad savāca miežu kravu Krievijā. Par incidenta iemeslu kļuva kuģa dzinēja bojājums un apstāšanās.

Vēsturiskā ēka tika uzcelta XVIII gadsimtā. Nekustamā īpašuma tirgū savrupmājas aptuvenā vērtība tiek novērtēta 85 miljonos dolāru. Sadursmes rezultātā savrupmāja ir stipri cietusi, sabrukušas otrā un trešā stāva sienas.

"Dzinēja apstāšanās dēļ Vitaspirit sāka lielā ātrumā tuvoties krastam. Tika izmests avārijas enkurs, taču kuģis tomēr ietriecās savrupmājā, kas atrodas zem Fatiha Sultana Mehmeta tilta Stambulas Āzijas daļā. Uz notikuma vietu nekavējoties tika nosūtīti krasta apsardzes kuteri. Bosfora šaurums tika slēgts abos virzienos," — paziņoja Stambulas administrācija.

Tāpat administrācija minējā, ka kuģis tika aizvilkts no notikuma vietas. Incidenta rezultātā neviens nav gājis bojā, kā arī netika radīti ekoloģijas postījumi.

Ziņu lente
0