Šveices banknote tika atzīta par 2017. gada skaistāko

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gada banknotes atlases kritēriji ir tās dizains, mākslinieciskās priekšrocības, krāsu, kontrasta un līdzsvara izmantošana. Turklāt tiek vērtēts arī aizsardzības līmenis pret viltošanu.

RĪGA, 8. aprīlis – Sputnik. Starptautiskā banknošu biedrība (IBNS) atzinusi Šveices 10 franku banknoti par 2017. gada pasaules skaistāko naudas zīmi, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz organizācijas oficiālo mājaslapu.

Kā tiek atzīmēts, gada banknotes atlases kritēriji ir tās dizains, mākslinieciskās priekšrocības, krāsu, kontrasta un līdzsvara izmantošana. Turklāt tiek vērtēta aizsardzība pret viltošanu.

"Starptautiskā banknošu biedrība (IBNS) paziņojusi, ka tās locekļi balsošanas laikā izvēlējušies Šveices Nacionālo Banku prestižās balvas saņemšanai "2017. gada banknote"," — teikts IBNS mājaslapā.

Šveices Centrālās Bankas10 franku banknote ir daļa no jaunās sērijas ar kopīgu tematu: nacionālais raksturs un abstrakti temati. Uz banknotes-uzvarētājas attēlotas cilvēka rokas ar diriģenta zizli un pulksteņa mehānisms, kuri simbolizē šveiciešu mīlestību pret mūziku un viņu saudzīgo attieksmi pret laiku.

Kā ziņo organizācija, 2017. gada laikā visā pasaulē tika izlaistas vairāk nekā 170 banknotes, un gandrīz trešdaļai no tām bija absolūti jauns dizains.

Maksimāli pietuvojās uzvarētājam Skotijas 10 mārciņu banknote ar sievietes-zinātnieces attēlu, 10 Kanādas dolāri ar četriem politiķiem un Kanādas reģioniem un Fidži arhipelāga septiņu dolāru banknote ar nacionālās regbija komandas uzvaru Olimpiskajās spēlēs, kura ieguva pirmo zelta medaļu valsts vēsturē.

Ziņu lente
0