"Ja naudas nav, tad jāmirst": Radā paskaidroja, kā viņi ārstēs ukraiņus

© Sputnik / Александр Кондратюк / Pāriet pie mediju bankasСотрудница больницы
Сотрудница больницы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš 1. janvāra Ukrainā spēkā stājusies medicīnas reforma, kura paredz bezmaksas vizīti pie ģimenes ārsta, ārkārtas palīdzību un dzemdību pieņemšanu. Par pārējiem pakalpojumiem ukraiņu pilsoņiem nāksies maksāt.

RĪGA, 8. aprīlis – Sputnik. Medicīnas reforma Ukrainā nesīs labumu tikai ģimenes ārstiem, savukārt pašiem ukraiņiem izdevīgums ir šaubīgs, paziņoja Augstākās Radas Veselības aprūpes jautājumu komitejas vadītāja Olga Bogomoleca telekanāla NewsOne ēterā, vēsta RIA Novosti.

Борщ с пампушками и рюмкой водки в Омском ресторане Колчак - Sputnik Latvija
Ukrainas sociālās politikas ministrs: ukraiņi pārāk daudz ēd

Pēc parlamentārietes sacītā, ārsti būs "sajūsmā" no šādas reformas, taču "diez vai tā palīdzēs uzlabot Ukrainas iedzīvotāju veselību". Tāpat Bogomoleca piebilda, ka bezmaksas medicīnas pakalpojumi ir stingri ierobežoti.

"Ārkārtas palīdzība ar paramediķi ārsta vietā, pirmsnāves paliatīvs – pretsāpju līdzekļu ievadīšana pirms nāves, bezmaksas dzemdības un pagaidām bērnu ārstēšana. Tas ir tas, ko būtībā piedāvā ministrija, kas būs bezmaksas," — pateica deputāte.

Bogomoleca piebilda, ka Ukrainā ir viens miljons onkoloģijas slimnieku, kuru ārstēšanai no valsts budžeta piešķīra vien 27% no nepieciešamās summas.

"Tiem, kam naudas nav, vienkārši jāmirst," noslēgumā pateica viņa.

Iepriekš Bogomoleca jau ziņoja, ka reformas dēļ vismaz 10 miljoni ukraiņu paliks bez jebkādas medicīniskās palīdzības.

Ziņu lente
0