Minsteres traģēdija: noziedznieka automāts izrādījās mulāža

© Bernd Thissen / dpa / AFPПолицейский автомобиль в Германии
Полицейский автомобиль в Германии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji ziņo, ka Minsterē cilvēkiem uzbrauca virsū psihiski nelīdzsvarots 48 gadus vecs Vācijas pilsonis, kurš iepriekš nebija sodīts.

RĪGA, 8. aprīlis – Sputnik. Policija atrāda vadītāja dzīvoklī, kurš uzbrauca virsū ielas kafejnīcas apmeklētājiem Minsterē, Kalašņikova automāta mulāžu un petardes, 48 gadus vecā vīrieša motīvs joprojām nav zināms, vēsta RIA Novosti.

"Joprojām nav ziņu par iespējamo nozieguma motīvu. Izmeklēšana notiek visos virzienos," — teikts savstarpējā Minsteres prokuratūras un policijas šodienas paziņojumā.

Paziņojumā norādīts, ka vadītāja dzīvokļa kratīšanas laikā tika atrasti "izmantošanai nederīgs AK47 tipa automāts" un petardes. Petardes, kā arī ierocis atrasti kravas mašīnā, ar kuru tika pastrādāts noziegums.

Полиция Германии. Архивное фото. - Sputnik Latvija
Traģēdija Minsterē: iedzīvotāji stāsta par pilsētu satricinājušo uzbrukumu

Saskaņā ar policijas datiem, ap 15:30 pēc vietējā laika (16:30 pēc Latvijas laika) sestdien mazlitrāžas kravas mašīna uzbrauca virsū ielas kafejnīcas Kiepenkerl apmeklētājiem Minsteres pilsētas vēsturiskajā centrā, pēc kā vadītājs izdarījis pašnāvību. Bojā gāja divi cilvēki, 20 guvuši ievainojumus.

Tabloīds Bild paziņoja, ka Minsterē cilvēkiem uzbrauca virsū psihiski nelīdzsvarots 48 gadus vecs Vācijas pilsonis, kurš iepriekš nebija sodīts. Vīrietis iepriekš mēģinājis izdarīt pašnāvību. Kravas mašīna, ar kuru viņš uzbrauca virsū cilvēkiem, reģistrēta uz viņa vārda.

Ziņojumā teikts par to, ka policija identificējusi abu bojāgājušo kafejnīcas apmeklētāju personības: tā ir 51 gadu veca sieviete un 65 gadus vecs vīrietis. Personu stāvoklis, kuri incidenta rezultātā guvuši smagus ievainojumus, nav uzlabojies, tomēr viņi ir dzīvi. Iepriekš policijas pārstāvis paziņoja par sešiem smagi ievainotajiem, taču pēdējā iestādes paziņojumā precīzs skaitlis netiek minēts.

Policijas norobežojums notikuma vietā saglabājās, tiesībsargi vāc pierādījumus. Autofurgons tika izvesta no Minsteres centra naktī, speciālisti turpina tā pētīšanu.

Ziņu lente
0