Aptauja: 4% Krievijas iedzīvotāju tic Krievijas uzvarai Pasaules čempionātā futbolā

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasОфициальный мяч чемпионата мира по футболу 2018 Telstar 18
Официальный мяч чемпионата мира по футболу 2018 Telstar 18 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turklāt trešdaļa respondentu atzina, ka vispār neseko līdzi šim sporta veidam.

RĪGA, 7. aprīlis – Sputnik. Vairums Krievijas iedzīvotāju pozitīvi vērtē to, ka vasarā Krievija uzņems Pasaules čempionātu futbolā, turklāt kopš 2014. gada jūlija šis skaitlis manāmi pieaudzis, liecina Fonda "Obšestvennoje mnenije" aptaujas rezultāti.

Uz jautājumu "Kāda ir jūsu attieksme pret to, ka Krievija notiks Pasaules čempionāts futbolā: pozitīva vai negatīva?" 2014. gada jūlijā pozitīvu atbildi snieguši 58% iedzīvotāju, savukārt šī gada aprīlī jau 74%. Iedzīvotāju skaits ar negatīvu attieksmi pret šo notikumu norādītajā periodā nav mainījies – vien 10%, vēl 15% nevarēja sniegt konkrētu atbildi (2014. gadā tādu bija 32%).

Официальный талисман чемпионата мира по футболу 2018 волк Забивака - Sputnik Latvija
Lielbritānija aicinājusi sabiedrotos boikotēt pasaules čempionātu futbolā

Tie, kas atbildēja pozitīvi (74% respondentu), savu pozīciju skaidroja šādi: "tas ir prestiži, paaugstinās Krievijas autoritāti pasaulē" (14%), "mūsu līdzjutēji varēs paskatīties mačus uz pašmāju stadioniem" (10%), "tas ir liels interesants notikums, kopumā labi" (8%). 7% katra ieguva sekojošās atbildes: "tas ir ekonomiski izdevīgi" un "tas palīdzēs sporta attīstībai, veselīga dzīvesveida izplatīšanai".

Skeptiķi (10%) savu pozīciju argumentēja lielākoties ar to, ka "tas prasīs pārāk lielus finanšu tēriņus" (4%), "mūsu izlase vienalga neuzvarēs" (2%), "iedzīvotājiem ir zems dzīves līmenis, nauda nepieciešama citiem mērķiem" (2%).

Vien 4% aptaujāto uzskata, ka Krievija uzvarēs Pasaules čempionātā. Savukārt 14% uzskata, ka Krievijas futbolisti neizies play off spēlēs. Pēc 17% aptaujāto domām, izlase vien izies no grupas, 9% tic ceturtdaļfinālam, 6% tic pusfinālam, tik pat daudz finālam, 32% Krievijas iedzīvotāju atzīmējuši, ka neseko līdz futbola jaunumiem, vēl 13% bijis grūti atbildēt uz šo jautājumu.

Tomēr 35% aptaujas dalībnieku uzskata, ka Pasaules čempionāta futbolā rīkošana pozitīvi ietekmēs Krievijas ekonomiku. Uz jautājumu "Kā jūs domājat, vai Pasaules čempionāts futbolā ietekmēs vai arī neietekmēs Krievijas ekonomiku, ja ietekmēs, tad pozitīvi vai negatīvi?". Par negatīvu ietekmi paziņoja 26% aptaujāto, savukārt 17% pārliecināti, ka PČ 2018 vispār nekādā veidā neietekmēs valsts ekonomiku. 22% respondentu bija grūti sniegt konkrētu atbildi.

"FOMnibus" aptauja tika veikta no 30 marta līdz 1. aprīlim, tajā piedalījās 1500 respondentu. Statistiskā kļūda nepārsniedz 3,6%.

Ziņu lente
0