Politika

Saeimas deputāts uzskata par pazemojošu Baltijas valstu līderu uzņemšanu ASV "vairumā"

© REUTERS / CARLOS BARRIAВстреча Дональда Трампа с Раймондсом Вейонисом, Керсти Кальюлайд и Далей Грибайускайте в Белом Доме, Вашингтон, 3 апреля 2018 г.
Встреча Дональда Трампа с Раймондсом Вейонисом, Керсти Кальюлайд и Далей Грибайускайте в Белом Доме, Вашингтон, 3 апреля 2018 г. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Otrdien Igaunijas, Lietuvas un Latvijas prezidenti - Kersti Kaljulaida, Daļa Grībauskaite un Raimonds Vējonis Baltajā namā tikās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

RĪGA, 7. aprīlis – Sputnik. Baltā nama prakse aicināt uz tikšanos ar ASV prezidentu Baltijas valstu vadītājus nevis pa vienam, bet "vairumā", ir pazemojoša, uzrakstīja savā Facebook lapā Saeimas deputāts, parlamenta Ārlietu komisijas sekretārs Sergejs Potapkins.

"Prakse uzņemt prezidentus vairumā, protams, neliecina ne par kādu vienlīdzīgu attieksmi pret visām valstīm un tautām. Un lai kā ārpolitikas iestādes censtos pārvērst pazemojumu triumfā, stāstot par Baltijas vienotību, šī prakse, kam mēs paši esam piekrituši, pirmkārt, liecina par to, kādu vietu mums ir izvēlējušies mūsu prezidenti," — uzskata Potapkins.

Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
"Zeme, atveries": Latvijas iedzīvotāji no jauna izsmējuši prezidentu Vējoni

Otrdien Igaunijas, Lietuvas un Latvijas prezidenti — Kersti Kaljulaida, Daļa Grībauskaite un Raimonds Vējonis Baltajā namā tikās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu. Amerikas līderis solīja saviem aizokeāna kolēģiem, ka, viņi pirmie uzzinās jaunumus, ja viņam izdosies uzlabot dialogu ar Krieviju.

Potapkins uzskata, ka vārdi par draudzību ar Krieviju "ir jālasa kā iepriekšējs brīdinājums – necentieties spēlēt līdzi tiem, kuri ASV spēlē pret Donaldu Trampu izmanto "Krievijas draudu kārti". Pēc Potapkina domām, tas nozīmē, ka attiecības ar Vladimiru Putinu Donalds Tramps veidos viens pats, savukārt Baltijas valstu līderiem "ieteicams pārstāt klauvēt augstajos kabinetos un mētāties ar argumentiem" amerikāņu prezidenta pretiniekiem.

Ziņu lente
0