Baltijas valstis saņems no ASV militāro palīdzību 170 miljonu dolāru apmērā

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasVašingtona
Vašingtona - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtona informējusi par nodomu sniegt Baltijas valstīm militāro palīdzību 170 miljonu dolāru apmērā.

RĪGA, 4. aprīlis — Sputnik. Vašingtonā notikusi ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās ar Latvijas prezidentu Raimondu Vējoni, Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidi un Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti, vēsta RIA Novosti.

Pēc tikšanās Baltais nams informēja par ASV gatavību piešķirt Baltijas valstīm militāro palīdzību 170 miljonu dolāru apmērā.

"Savienotās Valstis plāno piešķirt Baltijas valstīm gandrīz 100 miljonus dolāru lielkalibra munīcijas iegādei un vairāk nekā 70 miljonus dolāru iekārtās un mācību organizācijas ietvaros. Tam ir jānostiprina Igaunijas, Latvijas un Lietuvas nacionālo bruņoto spēku un nacionālo drošības spēku iespējas," — teikts Baltā nama paziņojumā.

​Bez tam ASV apstiprinājušas savu gatavību nostiprināt enerģētisko drošību, nodrošinot sašķidrinatās dabasgāzes eksportu uz Baltijas reģionu.

Tramps - Sputnik Latvija
Viedoklis
Psihoterapija amerikāņu stilā: kā Baltiju mierinās "Baltā nama galvenais ārsts"

Valstis vienojušās par ciešu sadarbību cīņā pret hibrīddraudiem un propagandas seku mīkstināšanas jautājumos. Par to liecina informācija Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa oficiālajā lapā Twitter.

Baltijas valstis un ASV uzņēmušās saistības aktivizēt ekonomisko sadarbību, veicinot investīciju, preču un pakalpojumu apmaiņu.

Ziņu lente
0