Latvijas slidotājas vāc naudu braucienam uz pasaules čempionātu

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasСинхронное катание, архивное фото
Синхронное катание, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz pasaules mēroga sacensībām, kas šogad norisināsies Stokholmā, atlikusi vien viena nedēļa.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Latvijas sinhronās slidošanas komanda Amber sākusi līdzekļu vākšanu braucienam, lai pēc nedēļas dotos uz pasaules čempionātu Stokholmā.

Латвийский фигурист Денис Васильев - Sputnik Latvija
Daiļslidotājs Vasiļjevs iekļūst desmitniekā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

Meitenes bija spiestas šādi rīkoties pēc Latvijas Slidotāju asociācijas (LSA) atteikuma piešķirt naudu šim braucienam. 27. martā LSA atbildēja komandai Amber ar atteikumu finansējuma piešķiršanai tās braucienam uz PČ sinhronā slidošanā. Praktiski uzreiz sportistes pieņēma lēmumu uzsākt līdzekļu vākšanas kampaņu portālā gogetfunding.com.

"Baltijas vienīgā ISU senioru līmeņa sinhronās slidošanas komanda "Amber" lūdz Jūsu finansiālu atbalstu ceļam uz 2018. gada sinhronās slidošanas pasaules čempionātu. Komanda ir uzlabojusi savas prasmes un rezultātu, smagi strādājusi, lai dotos uz sezonas svarīgākajām sacensībām. 18 komandas sportistes ir pašas apmaksājušas treniņus, ceļu uz sacensībām, sporta ekipējumu un tērpus, kā arī viestrenerus visas sezonas garumā," — uzrakstīts Amber uzrunā ziedojumu portālā.

"Sezonas sākumā Latvijas Slidošanas Asociācija solīja atbalstīt komandu, ja tiks uzrādīts labāks rezultāts kā iepriekšējā sezonā. ISU sacensībās Beļģijā Amber ieguva 83.89 punktus, kas ir gandrīz par 20 punktiem vairāk kā iepriekšējās ISU sacensībās Itālijā, kur Amber rezultāts bija 64,11 punkti. Arī šī gada Latvijas Čempionātā Amber uzrādīja izaugsmi iegūstot 96.08 punktus. Šodien, nedēļu pirms došanās uz Pasaules Čempionātu, Latvijas Slidošanas Asociācija ir nolēmusi tomēr finansiāli komandu neatbalstīt. Lūdzam jebkādu Jūsu atbalstu, lai mēs tomēr nokļūtu Pasaules Čempionātā. Liels paldies!" — lūdz slidotājas no Latvijas.

Līdz pasaules mēroga sacensībām, kas šogad norisinās Stokholmā (6. un 7. aprīlī), palikusi vien viena nedēļa. Komandai ir jāsavāc 3,5 tūkstošus eiro, un uzsāktās akcijas pirmie rezultāti iedrošina. Savākta jau trešdaļa summas – 1273 eiro.

"Vienas dienas laikā saziedots tūkstotis eiro!! Ar šo esam vienu lielu soli tuvāk Pasaules Čempionātam! Esam patiesi pārsteigtas un neizsakāmi pateicīgas visiem, kuri mūs atbalsta un palīdz! Jūsu katra milzīgais atbalsts sniedz mums vēl lielāku motivāciju smagi strādāt, lai uzrādītu pēc iespējas labāku rezultātus!

Līdz izbraukšanai palikušas vien 6 dienas, tāpēc mēs nenolaižam galvas," — uzrakstīts vakar komandas Facebook profilā.

Amber piedalījusies pasaules čempionātos divreiz. 2015. gadā Latvijas komanda ieņēma pēdējo, 25. vietu, savukārt pēc gada jau bija 24. no 26 komandām. 2017. gadā turnīrs notika ASV, Latvijas slidotājas tajā nepiedalījās.

Ziņu lente
0