Gaso pastāstīja, kam Latvijā noteikti palielināsies gāzes cenas

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГазовая плита
Газовая плита - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pusei dabasgāzes lielāko patērētāju gāzes izmaksas samazināsies, savukārt 16% palielināsies.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Šogad tiks apstiprināti jaunie dabasgāzes tarifi, kuros netiks iekļauta atsevišķa maksa par tā sadali un padošanu. Vienam patērētājam tas nozīmēs cenu kāpumu, savukārt citiem nelielu samazināšanos, raksta avīze Dienas Bizness.

AS Latvijas Gāze meitas uzņēmums – Gaso — februāra beigās iesniedza Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) gāzes sadales sistēmas pakalpojumu jauno tarifu projektu. Līdz šim dabasgāzes patērētājus klasificēja pēc to gada patēriņa apjoma. Turpmāk patērētāju diferencēšanai plānots ņemt vērā viņu patēriņa apjomu, kā arī atļauto pieslēguma jaudu.

Inčukalna gāzes krātuvē - Sputnik Latvija
Latvijas Gāze: jaunie gāzes tirgotāji teju sasaldēja Latviju

Rēķini mājsaimniecībām, kuras tiek uzskatītas par maziem dabasgāzes patērētājiem un kurām ir pieslēguma jauda līdz 6 kubikmetriem gāzes stundā un nulles patēriņš, varētu pieaugt par 1,77 eiro, pastāstīja Gaso uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Ilze Pētersone-Godmane. Šīs pašas patērētāju grupas rēķini ar patēriņu līdz 2400 kubikmetriem gāzes gadā samazināsies par 1,88 eiro.

Uzņēmumu, lielo dabasgāzes patērētāju, grupā ar pieslēguma jaudu no 105 380 001 līdz 1054 000 000 kilovatstundām, 51% lietotāju gala tarifs samazināsies, savukārt 16% palielināsies.

Tai pašā laikā vairumam klientu maksājumu pieaugums nepārsniegs 20%, paziņoja Pētersone-Godmane.

Iepriekš viņa pauda pārliecību, ka komersantu vidū noteikti parādīsies neapmierinātie sakarā ar jaunajiem tarifiem, taču tie, kas izmantos pieslēgumu efektīvi, nepaliks zaudētājos, apgalvo Gaso vadītāja.

Ziņu lente
0