Politika

Austrija aizstāv savu lēmumu neizsūtīt Krievijas diplomātus

© Sputnik / Maxim Blinov / Pāriet pie mediju bankasГорода Мира. Вена
Города Мира. Вена - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vīne nolēmusi neizsūtīt Krievijas diplomātus ne tāpēc, ka baidītos no Maskavas iespējamās atbildes, bet gan tāpēc, ka nepieciešams uzturēt dialogu un nav iesniegti pierādījumi Krievijas saiknei ar "Skripaļa lietu".

RĪGA, 29. marts — Sputnik. Austrijas ārlietu ministre Karīna Knaisla paskaidrojusi, kāpēc Vīne nolēmusi neizsūtīt Krievijas diplomātus, vēsta izdevums Kronen Zeitung.

Austrijas valdība jau pirmdien paziņoja, ka nepievienosies valstīm, kuras izraidījušas Krievijas diplomātus sakarā ar Sergeja Skripaļa saindēšanu.

Флаг Великобритании на улице Лондона - Sputnik Latvija
Terēza, tā ir izgāšanās: 150 valstis gaida Krievijas vainas pierādījumus "Skripaļa lietā"

"Mēs neveiksim nekādus pasākumus nacionālajā līmenī, mēs neizsūtīsim diplomātus. Iemesls tam ir sekojošs: mēs vēlamies paturēt atvērtus dialoga kanālus ar Krieviju. Austrija ir neitrāla valsts un savdabīgs tilts starp Austrumiem un Rietumiem," –aģentūrai RIA Novosti pastāstīja Austrijas valdības pārstāvis Pēters Launski.

"Kā mēs ar kancleru Kurcu vakar paziņojām, tieši grūtos laikos ir jāuztur dialogs. Jautājumu par diplomātu izsūtīšanu katra valsts risina patstāvīgi divpusējā līmenī," – teica Knaisla otrdien radiostacijas Ö1 ēterā.

Viņa atzīmēja, ka jāsagaida, kad noskaidrosies situācija, jo vēl joprojām nav galīgu Krievijas vainas pierādījumu.

Knaisla atbildēja uz bijušā Austrijas pārstāvja EDSO radikalizācijas un vardarbīgā ekstrēmisma apkarošanas lietās Pētera Noimana kritiku, kurš savā Twitter pārmeta Austrijai "tiltu sadedzināšanu ar Rietumiem".

Austrijas ārlietu ministre uzsvēra, ka tamlīdzīgu lēmumu Vīne pieņēmusi nevis Maskavas iespējamās atbildes dēļ, bet gan tāpēc, ka nepieciešams uzturēt dialogu.

Knaisla uzsvēra, ka Austrija iestājusies Eiropas Savienībā 1995. gadā kā neitrāla valsts, un to atbalstījušas citas dalībvalstis.

Austrijas lēmumu kritizēja arī EP deputāts no Latvijas Artis Pabriks.

"ES dalībvalsts neitralitāte ir slikts joks. Kādi vēl ES lēmumi, pēc Kurca domām, neattiecas uz Austriju?" – viņš uzrakstīja savā lapā Twitter.

4. martā Solsberijas pilsētā Lielbritānijā saindējumu guva britu spiegs, kādreizējais Krievijas izlūkdienesta darbinieks Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija. Londona apsūdz Maskavu šajā incidentā, taču nav sniegusi nekādus reālus pierādījumus. Maskava kategoriski noraida apsūdzības un uzskata tās par provokāciju.

Virkne rietumvalstu Lielbritānijas pēdās izraidīja Krievijas diplomātus "kā solidaritātes apliecinājumu". Krievija sola simetrisku atbildi.

Ziņu lente
0