ASV un sabiedrotie atzinuši vainu par 855 civiliedzīvotāju bojāeju Irākā un Sīrijā

© Sputnik / Валерий Мельников"Осколки разбитой тишины", фоторепортаж из Сирии
Осколки разбитой тишины, фоторепортаж из Сирии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koalīcija atzinusi, ka 855 civiliedzīvotāji gājuši bojā militārajā operācijā pret teroristiem, ko ASV un NATO valstu koalīcija sāka 2014. gadā.

RĪGA, 29. marts — Sputnik. Vismaz 855 cilvēki gājuši bojā ASV vadītās koalīcijas uzbrukumos Irākā un Sīrijā kopš militārās antiteroristiskās operācijas sākuma 2014. gada augustā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti (sarakstā nav iekļauti civiliedzīvotāji, kuri gājuši bojā kopš ASV un NATO sabiedroto militārās operācijas Irākā kopš 2013. gada).

ISIS karogs Rakas pilsētā Sīrijā - Sputnik Latvija
ASV vadītā koalīcija ļāvusi ISIS kaujiniekiem evakuēties no Rakas

"Ņemot vērā pieejamo informāciju, apvienotais operācijas štābs uzskata, ka vismaz 855 civiliedzīvotāji bez iepriekšēja nodoma gājuši bojā koalīcijas uzbrukumos kopš operācijas sākuma "Inherent Resolve" (pret teroristisko grupējumu ISIS – red.)," – teikts koalīcijas paziņojumā.

Iespējams, skumjā statistika pieaugs: militārās koalīcijas paziņojumā uzsvērts, ka 522 paziņojumi par upuriem vēl joprojām tiek izvērtēti no to oficiālo apstiprinājumu viedokļa. Šī gada februāra nogalē koalīcija ziņoja, ka kopš operācijas sākuma miruši 840 cilvēki, mēnesi iepriekš – 830 civiliedzīvotāji.

Iepriekš vēstīts, ka militāri politisko situāciju Sīrijas Arābu Republikā aizvien pārliecinošāk kontrolē valdības spēki ar Krievijas Gaisa kosmisko spēku atbalstu. Ekstrēmistu iespējas saglabāt kaujas potenciālu, pārgrupēties un no jauna uzbrukt Sīrijas galvaspilsētai kļūst aizvien mazākas. Iniciatīvu pārņēmuši Sīrijas bruņotie spēki un viņu sabiedrotie, tāpat kā iepriekš Palmīrā un Alepo. ASV vadītā koalīcija organizē uzlidojumus un sauszemes operācijas daļā Sīrijas teritorijas, lai arī nav saņēmusi pilnvaras no valsts likumīgās valdības.

Ziņu lente
0