Politika

Kā Gebelss mācījis: ASV pielīdzinājušas Krieviju jūras briesmonim

© AP Photo / STF Официальный представитель Государственного департамента США Хизер Науэрт
Официальный представитель Государственного департамента США Хизер Науэрт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība ASV sašutusi par Valsts departamenta oficiālās pārstāves Heteres Nauertes izteikumiem, kura pielīdzinājusi Krieviju "briesmonim no jūras dzīlēm".

RĪGA, 28. marts — Sputnik. Savā brīfingā Valsts departamenta oficiālā pārstāve Hetere Nauerte, atbildot uz žurnālista jautājumu par to, kāds ir Krievijas iejaukšanās risks nākamajās vēlēšanās ASV, atzīmēja, ka to neesot iespējams izslēgt, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Krievijai ir garas rokas, Krievijai ir daudz taustekļu. Mēs uzskatām, ka viņi arī turpmāk interesēsies par mūsu vēlēšanām, tāpat kā par daudzu citu valstu vēlēšanām," – apgalvoja Nauerte.

Kad viņai pārjautāja par "rokām un taustekļiem", Nauerte apstiprināja savus vārdus un salīdzināja Krieviju ar "briesmoni no jūras dzīlēm".

Valsts departamenta oficiālās pārstāves izteikumi radīja Krievijas vēstniecības ASV sašutumu. Savā lapā Twitter diplomāti publicēja Nauertes citātu un ilustrēja publikāciju ar XX gs. 30. gadu laiku nacistiskās Vācijas plakātu, kurā sarkans zirneklis sarkanarmieša ķiverē tur ķepās zemeslodi. Plakāta apakšdaļā ir uzraksti: "Boļsevisms" un "Liels antiboļševistisks šovs".

"Šodien esam pieredzējuši "Lietu antiboļševistisku šovu" Valsts departamenta oficiālā pārstāvja priekšnesumā," – pauda savu viedokli vēstniecība.

Bija trīspadsmit cilvēki

Iepriekš vēstīts, ka februārī ASV faktiski pirmo reizi oficiāli apsūdzēja Krieviju par iejaukšanos 2016. gada prezidenta vēlēšanās. Piemēram, ASV speciālais prokurors Roberts Millers apsūdzēja 13 Krievijas pilsoņus un 3 Krievijas uzņēmumus "sazvērestībā pret ASV" un "krāpniecībā".

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, komentējot apsūdzības, vēlreiz atgādināja, ka līdz šim nav minēti nekādi fakti, kas pierādītu Maskavas iejaukšanos vēlēšanās ASV. Viņš uzsvēra, ka Krievija nevarēja iejaukties ASV prezidenta vēlēšanās un nav to darījusi.

Tie, kuri apsūdz Maskavu, paši sevi ir iedzinuši stūrī ar saviem apgalvojumiem par Krievijas iejaukšanos un tagad ar atpakaļejošu datumu pūlas rast vismaz niecīgus attaisnojumus, uzskata Lavrovs.

"Taču pat tas neizdodas," – viņš atzīmēja.

Krievijas Ārlietu minsitrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova uzskata, ka Roberta Millera izvirzītās apsūdzības ir absurdas un atspoguļo ASV mūsdienu politisko realitāti.

"Izrādās, ka pēc ASV Tieslietu ministrijas domām, bija 13 cilvēki. 13 cilvēki iejaucās vēlēšanās ASV?! 13 pret specdienestu miljardiem lielajiem budžetiem? Pret izlūkošanu un pretizlūkošanu, pret jaunākajiem izstrādājumiem un tehnoloģijām?.. Absurds? Jā," – raksta Zaharova savā lapā Facebook.

Maskava jau vairākkārt noraidījusi apsūdzības par iejaukšanos vēlēšanās ASV. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka tām nav sniegti nekādi pierādījumi.

Ziņu lente
0