Pagaidām Latvijā nav slēgts neviens zemesceļš

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasBedres un dangas
Bedres un dangas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas autoceļu uzturētājs gatavojas atkusnim – no zemesceļiem tiks novadīts ūdens. Plānots atvēlēt līdzekļus ceļu remontam.

RĪGA, 26. marts — Sputnik. Par zemesceļu stāvokli Latvijā un sagatavošanos atkusnim pastāstīja Latvijas autoceļu uzturētājs Raitis Nešpors Latvijas radio 4 programmas "Doma laukums" ēterā.

"Patlaban šo situāciju nav iespējams atrisināt nekavējoties un ātri… Šogad — ņemot vērā aizvadītā rudens pieredzi — mēs nodarbosimies ar visām konunikācijām, kas saistītas ar ūdens novadīšanu tieši no zemesceļiem. Tas ir prioritāro objektu sarakstā," — viņš uzsvēra.

Ceļš un ceļa pārvads - Sputnik Latvija
Ceļa pārvads Sarkandaugavā izmaksās 60 miljonus eiro

"Avārijas situācija nav izveidojusies, taču tā pasliktinās, jo sākas atlkusnis, un tas negatīvi ietekmē ceļus… Ja pats ceļš, tā segums varbūt netiek tehniski uzlabots, ūdens novadīšana nedaudz uzlabo situāciju tieši tādā laikā," — piebilda Nešpors.

Viņš uzsvēra, ka patlaban neviens zemesceļš nav slēgts.

"Protams, ieviesti masas ierobežojumi — līdz 10 tonnas. Šī situācija mainās katru dienu. Saskaņā ar piektdien saņemtajiem datiem, aptuveni tūkstoš iecirkņos ierobežota satiksme," — viņš piebilda.

"Latvijas autoceļu uzturētājs" vadītājs pastāstīja arī par zemesceļu perspektīvām.

"Šogad pozitīvi ir tas, ka zemesceļiem piešķirts papildu finansējums — 25 miljoni eiro. Kopumā summa sastāda 34,8 miljonus, kuri tiks izmantoti kapitālieguldījumiem šajos ceļos, lai uzlabotu situāciju aptuveni uz 400 km ceļu," — viņš norādīja.

"Mūsu atbildība ir uzturēšana, nevis kapitālais remonts. Metodes, ko varam, mēs izmantojam saskaņā ar mums piešķirto finansējumu. Ko varam, to darām… Ja paskatīsimies, piemēram, uz asfaltētajiem ceļiem, pirms 10 gadiem situācija bija daudz sliktāka. Sākās darbs pie šī jautājuma, un situācija ir daudz labāka," — atdādināja Nešpors.

 

Ziņu lente
0