Policija nošāva Francijas dienvidos ķīlniekus sagrābušo vīrieti

© Eric FEFERBERG / AFPFrancijas policija
Francijas policija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Noziedznieku, kurš sagrāba ķīlniekus Francijas Trebē pilsētā, ieņemšanas laikā likvidējusi policija.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Incidenta rezultātā bojā gājuši trīs cilvēki, vēl trīs guvuši ievainojumus, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz telekanālu BFMTV.

Negadījums notika Trebē komūnā (Odas departaments) Francijas dienvidos. Pirms ķīlnieku sagūstīšanas vīrietis aizdzina baltas krāsas Opel automobili, ievainojot vadītāju un nogalinot viņa pasažieru. "Ar šo mašīnu viņš aizbrauca uz lielveikalu, kur nogalināja divus cilvēkus un turēja gūstā ķīlnieku grupu," vēsta telekanāls.

Policija - Sputnik Latvija
Eiropas specdienesti sagaida teroristu uzbrukumus

Komūnas mērs Eriks Menassī pastāstīja, ka par vienu no upuriem kļuva veikalā strādājušais miesnieks, otra upura personība tiek noskaidrota. Visiem ķīlniekiem izdevies iziet no lielveikala, ēkā palika tikai noziedznieks un žandarmērijas oficieris, kurš padevās noziedzniekam apmaiņā pret ķīlniekiem. Vēlāk veikala ieņemšanas rezultātā noziedznieks tika likvidēts.

Francijas IeM vadītājs Žerārs Kolons, kurš ieradās notikuma vietā, pastāstīja par žandarmērijas apakšpulkveža varonību un nosauca ļaunprāti par teroristu.

"Žandarmi ieradās notikuma vietā ļoti ātri un palīdzēja ķīlniekiem pamest ēku. Pulkvedis, kurš ieradās notikuma vietā ar saviem cilvēkiem, brīvprātīgi iemainīja sevi pret ķīlniekiem… Pēc tam ieradās žandarmērijas specvienība GIGN un likvidēja teroristu," pastāstīja ministrs, piebilstot, ka apakšpulkvedis, "kurš izdarīja varonīgu rīcību", guvis smagus ievainojumus.

Saskaņā ar telekanāla BFMTV datiem, vīrietis ir 25 gadus vecs marokānis un ir zināms Francijas specdienestiem. Zināms, ka ķīlnieku sagūstīšanas laikā viņš paziņoja par uzticību "Islāma valstij", kliedza "Allaho Akbar" un pieprasīja Salaha Abdeslama, viena no 2015. gada 13. novembra Parīzes teroraktu organizatoriem atbrīvošanu, kuru rezultātā bojā gāja 130 cilvēki.

Полиция провела учения по освобождению заложников в центре Риги - Sputnik Latvija
Latviešus sagatavos terorakta gadījumam

Pēc aculiecinieku sacītā, vīrietis bija bruņots ar šaujamieročiem un aukstiem ieročiem, viņam līdzi esot bijušas arī granātas.

Francijas varas iestādes nosauca incidentu par teroraktu. Valsts premjerministrs Eduārs Filips paziņoja, ka Trebē pilsētā izveidojusies "nopietna situācija". "Notikušā apstākļi ļauj domāt, ka runa ir par teroraktu," pateica viņš.

Francijas prezidents Emanuels Makrons precizēja, ka notikumi komūnā "ļauj domāt, ka tas ir teroristisks uzbrukums".

Iepriekš ziņots, ka tajā pašā dienā, neilgi pirms notikumiem lielveikalā, Francijas pilsētā Karkasonā (arī atrodas Odas departamentā) nezināmais atklāja uguni no mašīnas pa skrejošiem specdienesta darbiniekiem. Incidenta rezultātā viens specdienesta darbinieks guva ievainojumu. Saskaņā ar BFMTV datiem, uguni atklājis tas pats cilvēks, kurš vēlāk sagūstījis ķīlniekus Trebē komūnā.    

Ziņu lente
0