Raimonds Vējonis apsveica Vladimiru Putinu ar uzvaru vēlēšanās

© Latvijas Valsts prezidenta kancelejaПрезидент Латвии Раймондс Вейонис
Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija pievienojās Igaunijai un tomēr nosūtīja Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam apsveikumu ar pārvēlēšanu jaunajā termiņā.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Latvijas prezidents Raimonds Vējonis nosūtīja Vladimiram Putinam rakstisku apsveikumu ar uzvaru prezidenta vēlēšanās un pārvēlēšanu ceturtajā termiņā, paziņoja prezidenta kancelejā.

Соскучились?: проекция с Путиным на здании британского МИД в Лондоне - Sputnik Latvija
Video
"Vai ilgojāties pēc manis?": Putins uzsmaidīja britiem projekcijā uz ĀM ēkas

"Latvijas prezidents novēlēja, lai Vladimira Putina kā valsts līdera darbs būtu virzīts uz Krievijas tautas labklājības celšanu. Tāpat viņš pauda cerību uz abpusēju attiecību uzlabošanos un attīstību," — teikts kancelejas preses paziņojumā.

Jautājumu par to, vai ir vērts apsveikt Putinu ar uzvaru vēlēšanās, valstis NATO Baltijas flangā atrisinājušas dažādi. Polijas prezidents Andžejs Duda un Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite paziņoja, ka no viņu puses apsveikumu nebūšot. Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida apsveikumu nosūtīja. Runājot par Latvijas prezidentu, tad viņš ilgi prātoja.

Pēc tikšanās ar premjerministru Māri Kučinski Vējonis paziņoja žurnālistiem, ka katra valsts pieņem lēmumu apsveikt kandidātu ar uzvaru vēlēšanās vai nē, balstoties uz saviem uzskatiem.

"Apsveikt vai neapsveikt ir katras valsts izšķiršanās. To valsts dara, pamatojoties uz starptautisko organizāciju atzinumiem par to, vai nav bijuši kādi pārkāpumi vēlēšanu procesā," — paskaidroja Vējonis.

Viņš piebilda, ka pagaidām nav apsveicis Putinu ar pārvēlēšanu Krievijas prezidenta amatā, taču "lēmums tikšot pieņemts".

Krievijas prezidenta vēlēšanas notika 18. martā. Vēlētāju aktivitāte pēc 99,83% iecirkņu komisiju protokolu apstrādāšanas sastādījusi vairāk nekā 67%. Esošais valsts vadītājs Vladimirs Putins uzvar ar ievērojamu izrāvienu no pārējiem kandidātiem, iegūstot 76,67% balsu pēc 99,75% iecirkņu komisiju protokolu apstrādāšanas.

Ziņu lente
0