EPPA sūdzas par Krievijas naudas trūkumu un ierobežojumu desmitgadi

© Sputnik / Vladimir FedorenkoДворец Европы в Страсбурге, где проходят заседания ПАСЕ
Дворец Европы в Страсбурге, где проходят заседания ПАСЕ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
EPPA budžets 2018. gadam sastāda nepilnus 17,5 miljonus eiro, deficīts – 1,5 miljoni eiro.

RĪGA, 20. marts — Sputnik. Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja savā rezolūcijā atzina finansiālas grūtības, ņemot vērā Krievijas atteikšanos veikt daļu iemaksas par 2018. gadu, vēsta RIA Novosti.

Dokumentā teikts, ka "Asamblejas budžeta trūkumus sarežģī Ministru komitejas pieņemtie lēmumi un Krievijas Federācijas atteikšanās veikt savu iemaksu saskaņā ar 2018. gada budžetu".

"Asamblejas budžets 2018. gadam sastāda nepilnus 17,5 miljonus eiro," – atzīmē dokumenta autori. Rezolūcijā norādīts, ka "EPPA budžets šim gadam iesaldēts par 9%". Šogad deficīts sastāda 1,5 miljonus eiro.

EPPA pauž dziļu neapmierinātību ar to, ka "spiesta tik lielā mērā samazināt savu budžetu, jo jau tāpat ievērojami novājinājusi ierobežojumu desmitgade".

EPPA - Sputnik Latvija
Focus: EPPA nav līdzekļu apkopēju apmaksai bez Krievijas naudas

Aizvadītā gada jūnija beigās Krievija informēja, ka apturēs daļu maksājumu par 2017. gadu Eiropas Padomes budžetā līdz brīdim, kad tiks atjaunotas Krievijas delegācijas tiesības. Maskava ir viens no galvenajiem Eiropas Padomes budžeta avotiem.

EPPA jaunais priekšsēdētājs Mikele Nikoleti, tāpat kā viņa priekšgājējs Pedro Agramunts, pauda nožēlu par Krievijas lēmumu nenosūtīt delegāciju uz asamblejas ziemas sesiju. Pēc viņa vārdiem, dialogs ar Krievijas delegātiem un pārējām delegācijām turpinās saskaņā "ar visām vērtībām un saistībām".

Krievijas delegācijas atgriešanās EPPA galvenais pretinieks ir Ukraina. Tās delegācija pauž viedokli, ka Krievijai neesot vietas EPPA.

Ziņu lente
0