Par uzbrukumu Boeing Ukrainā aizdomās turētais pilots izdarījis pašnāvību

© Sputnik / Маша Росс / Pāriet pie mediju bankasMalaizijas Boeing 777 avārijas vieta
Malaizijas Boeing 777 avārijas vieta - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Ukrainas Bruņoto spēku pilots Vladislavs Vološins tika uzskatīts par iespējamo vaininieku Malaizijas lidmašīnas bojāejā Ukrainas dienvidaustrumos 2014. gadā.

RĪGA, 19. marts — Sputnik. Bijušais Ukrainas Bruņoto spēku pilots Vladislavs Vološins, kurš tika apsūdzēts par uzbrukumu Malaizijas pasažieru lidmašīnai 2014. gadā, izdarījis pašnāvību, informēja Ukrainas Nikolajevas apgabala Nacionālās policijas pārstāvji, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Bijušo pilotu Vološinu par iespējamo vaininieku Malaizijas lidmašīnas Boeing 777 bojāejā uzskatīja viens no lieciniekiem traģēdijas lietā. Liecinieks, Ukrainas karavīrs norādīja, ka Boeing, iespējams, notriecis Vološina iznīcinātājs.

Tiesa lietā par MH17 katastrofu Donbasā notiks Nīderlandē - Sputnik Latvija
Tiesa lietā par MH17 katastrofu Donbasā notiks Nīderlandē

Aizvadītās nedēļas nogalē bijušais pilots savās mājās izdarīja pašnāvības mēģinājumu. Notikuma vietā ieradās mediķi, taču viņiem nav izdevies glābt Vološinu — viņš mira ātrās medicīniskās palīdzības slimnīcā. Policija ierosinājusi krimināllietu atbilstoši pantam "slepkavība ar nodomu".

Pēdējā laikā Vološins pēc dienesta Ukrainas Bruņotajos spēkos vadīja lidostu Nikolajevā. Pēc bojāgājušā bijušā pilota tuvinieku vārdiem, pēdējā laikā viņš bijis nospiests un satraukts.

Iepriekš Ukrainas Drošības dienests apgalvoja, ka katastrofas dienā Vološins nav devies lidojumos, taču katastrofas izmeklētāji Krievijas pieļāva, ka viņš varētu būt iesaistīts lainera bojāejā.

Malaizijas pasažieru lidmašīna Boeing 777, kas devās reisā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, gāja bojā Ukrainas dienvidaustrumos 2014. gada 17. jūlijā. Traģēdijā gāja bojā 298 cilvēki — visi pasažieri un ekipāžas locekļi.

Ziņu lente
0