Par spīti visam: Krievijas sportisti ieņēmuši otro vietu Paralimpiādē

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasParalimpisko spēļu simbolika pie Olimpiskā stadiona Phjončhanā
Paralimpisko spēļu simbolika pie Olimpiskā stadiona Phjončhanā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bez stiprākajiem vīriešiem, bez puses komandas Krievijas atlēti no jauna ir pierādījuši, ka spēj pārsteigt visu pasauli ar saviem panākumiem un spilgtām uzvarām.

RĪGA, 19. marts — Sputnik. Krievijas sportisti komandas ieskaitē 2018. gada ziemas Paralimpiskajās spēlēs izcīnījuši otro vietu, neskatoties uz to, ka Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC) atļāva tajās piedalīties tikai 30 atlētiem un 6 pavadošajām personām no Krievijas. Par to vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti, un atzīmē, ka Phjončhanā Krievijas paralimpieši izcīnījuši 24 medaļas: 8 zelta, 10 sudraba un sešas bronzas medaļas.

Krievijas Paralimpiskā komiteja (KPK) joprojām atstādināta no dalības IPC, tāpēc jautājumu par Krievijas atlētu pielaišanu Paralimpiādē risināja īpaši sasaukta komisija, kura novērtēja katru pretendentu. Galu galā tika pielaisti tikai 36 cilvēki, taču pat tādā sastāvā Krievijas sportisti nodemonstrēja savu spēku visai pasaulei.

Ja būtu bijuši pilnā sastāvā, visus atstātu tālu aiz muguras

Lauvas tiesu medaļu Krievijas komandas kasē ienesa Krievijas biatlonistes un slēpotājas. Phjončhanā viņas bija spiestas uzstāties bez vīriešu komandas, kam tika liegta iespēja piedalīties Paralimpiādē.

Komisija pat neizskatīja viņu kandidatūras — brīdī, kad IPC atļāva Krievijas atlētiem neitrālā statusā piedalīties atlases startos, visas paralimpiešu kvotas vīriešu programmā jau bija sadalītas.

Символика Паралимпийских игр у Олимпийского стадиона в Пхенчхане - Sputnik Latvija
Latvijas paralimpieši nebrauks uz Phjončhanu

"Ja tagad būtu puiši, mēs ieņemtu līdera vietu komandas ieskaitē. Daudzu sportistu vienkārši nebūtu uz pjedestāla, mēs katrā klasē veidojām konkurenci," — paziņoja daudzkārtējā paralimpiskā čempione Anna Miļeņina.

Miļeņina Phjončanā iekaroja piecas medaļas starp sportistēm, kas spēj stāvēt kājās. Viņa izcīnīja trīs sudraba un divas zelta medaļas un kļuva par septiņkārtēju paralimpisko čempioni.

Nevienam no Krievijas paralimpiešiem ziemas sporta veidos vēl nav izdevies iegūt tik lielu skaitu medaļu. Piecas medaļas savā debijā izcīnīja arī Jekaterina Rumjanceva. Trīs startu sacensībās Phjončhanā viņa nemainīgi izcīnīja uzvaru un pēc tam ieguva vēl divas sudraba medaļas.

Krievijas paralimpiešu komanda cer, ka nākamajās spēlēs, 2022. gadā Ķīnā varēs piedalīties plašākā sastāvā.

Ziņu lente
0