Eirodeputāts no Latvijas apkaros naudas atmazgāšanu

© Foto : karins.lvКришьянис Кариньш
Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiroparlamentā izveidota finanšu noziegumu jautājumu, tostarp, naudas atmazgāšanas, izvairīšanās no nodokļu nomaksas, komisija un iekļāva tajā Latvijas pārstāvi.

RĪGA, 15. marts – Sputnik. Eirodeputāts no Latvijas Krišjānis Kariņš ("Vienotība") tika apstiprināts kā pilntiesīgs jaunās Eiroparlamenta komitejas loceklis, kura nodarbosies ar finanšu noziegumiem, tostarp, naudas atmazgāšanu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas, tiek ziņots Kariņa mājaslapā.

Šīs komitejas izveidošana saistīta ar tā saucamo "Paradīzes dokumentu" publicēšanu – materiālu par ofšoru kompāniju darbību, kuri publicēti 2017. gada novembra sākumā. Komiteja sastāv no 45 locekļiem, un tās 12 mēnešu mandāts sākas uzreiz pēc tās apstiprināšanas.

uzņēmuma Trasta Komercbanka karogs - Sputnik Latvija
Mediji: banka no Latvijas iesaistīta miljonu dolāru atmazgāšanas lietā

"Vispirms ir jāpieņem likumi un tad jāseko arī stingrai to piemērošanai. Esmu līdzautors divām direktīvām, kas sniedz jaunus ieročus cīņai pret naudas atmazgāšanu, tai skaitā, izveido patiesā labuma guvēju reģistru. Naudas atmazgāšana nav tikai drauds mūsu drošībai, bet arī ekonomikai – mazāk investīcijas, lielāka emigrācija un kopumā sliktāki apstākļi visiem. Šajā komitejā vērtēsim to kā dalībvalstis piemēro šos likumus, kā tie strādā dzīvē, kur nepieciešami uzlabojumi," — pastāstīja Kariņš.

Runājot par situāciju Latvijas banku sektorā un ASV paziņojumiem par sistemātisku naudas atmazgāšanu no Krievijas uz Eiropu caur Latvijas bankām, Kariņš atzīmēja, ka šī komiteja tāpat sniedz Latvijai iespēju nodemonstrēt, ka tā aktīvi cīnās ar naudas atmazgāšanu un nevēlas ciest zaudējumu, kurus nelikumīga darbība nodara tās reputācijai.

Kariņš ietilpst ietekmīgāko eirodeputātu divdesmitniekā – tas saistīts ar augsto amatu, kuru viņš ieņem rūpniecības, pētījumu un enerģētikas komitejā. Pateicoties viņam, Latvija ietilpst pirmajā valstu trijniekā, kuri nosaka ES enerģētikas politiku, līdzās Somijai un Dānijai.

Ziņu lente
0