Antarktīdas pētniekus no Latvijas aplaupīja putni

CC BY-SA 3.0 / GeSHaFish / Южнополярный поморник
Южнополярный поморник - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas ģeologi jau pieraduši pie putnu un pingvīnu ziņkārīgajiem skatieniem, taču Dienvidpola plēsīgās kaijas sagādā viņiem papildus raizes, pārvietojot vai arī vispār aiznesot pētniecisko aprīkojumu.

RĪGA, 15. marts – Sputnik. Antarktīdā putni zog aprīkojumu latviešu pētniekiem, vēsta Skaties.lv.

Ekspedīcijā uz Antarktīdu latviešu zinātnieki Jānis Karušs, Kristaps Lamsters un Māris Krievāns devušies pirms mēneša.

Ekspedīcijas dalībnieki pētīs ledāju biezumu un iekšējo struktūru. Ģeologi tāpat atzīmējuši, ka cer sniegt savu ieguldījumu to izmaiņu procesu saprašanā, kuri šobrīd notiek Antarktīdas ledājos klimata pārmaiņu dēļ.

Pēc ekspedīcijas locekļu sacītā, viņi jau ir pieraduši pie ziņkārīgajiem putnu un pingvīnu skatieniem, taču Dienvidpola plēsīgās kaijas sagādā viņiem papildus raizes, pārvietojot vai arī vispār aiznesot pētniecisko aprīkojumu.

Dienvidpola plēsīgās kaijas ir vienīgie putni, kuri aizlido līdz Dienvidpolam. Tie patiešām ir ārkārtīgi ziņkārīgi: piemēram, šajā fotogrāfijā ir attēlota plēsīgā kaija, kura cenšas nozagt fotoaparātu norvēģu fotogrāfam Kristianam Tilleram.

 

Pašlaik latviešu ģeologi turpina strādāt pie saviem izmeklējumiem un iegūt paraugus turpmākajām analīzēm jau Latvijā. Marta beigās polārā stacijā "Akademik Vernadskij" ieradīsies kuģis ar ukraiņu zinātniekiem, kuri Antarktīdā pavadīs nākamo gadu. Pēc kā pētnieki no Latvijas un Ukrainas sāks ceļu no Antarktīdas uz Dienvidameriku.

Ziņu lente
0