Kijeva aizliedz ukraiņu sportistiem piedalīties sacensībās Krievijā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasМинистр молодежи и спорта Украины Игорь Жданов
Министр молодежи и спорта Украины Игорь Жданов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sacensības Krievijā ir ukraiņu sportistiem bīstamas, paziņoja ministrs Igors Ždanovs.

RĪGA, 15. marts – Sputnik. Ukrainas jaunatnes un sporta ministrs Igors Ždanovs parakstījis rīkojumu par aizliegumu ukraiņu sportistiem piedalīties jebkāda veida sacensībās Krievijas teritorijā.

"Es parakstīju jauno rīkojumu par to, ka saskaņā ar Ukrainā nesen pieņemto likumu "Par valsts politikas īpatnībām Ukrainas valsts suverenitātes nodrošināšanā īslaicīgi okupētās teritorijās Doņeckas un Luganskas apgabalā", ukraiņu sportisti nepiedalīsies jebkādās sacensībās, kas notiek Krievijas teritorijā," — uzrakstīja Facebook ministrs, publicējot dokumenta fotogrāfiju.

Saskaņā ar Ždanova apgalvojumu, sacensības Krievijā apdraud ukraiņu sportistus. Ministrs aicināja starptautiskās sporta federācijas nerīkot sacensības Krievijas teritorijā. Likumā par Donbasa reintegrāciju Krievija tiek dēvēta par "agresoru", savukārt Kijevas nekontrolētās teritorijas – par "okupētām".

Krievijas ĀM vairākkārt nosauca Ukrainas apgalvojumus par okupāciju par "publiski nepierādītām insinuācijām", atzīmējot, ka Maskava nav Ukrainas iekšējā konflikta puse un ir ieinteresēta ātrākā krīzes atrisināšanā.

Pašpasludinātajā Luganskas Tautas Republikā likuma parakstīšanu par Donbasa reintegrāciju nosauca par aizkavējušos centienu padarīt par likumīgu vardarbību reģionā, Doņeckas Tautas Republikā – par Kijevas mēģinājumu padarīt likumīgu armijas izmantošanu pret civiliedzīvotājiem.

Ziņu lente
0