Kokaīna kontrabandas lietā no Argentīnas uz Krieviju atrastas Latvijas pēdas

© Argentine Ministry of Security/Handout via REUTERSКокаин, найденный в российском посольстве в Буэнос-Айресе
Кокаин, найденный в российском посольстве в Буэнос-Айресе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar ieceri, privātajai lidmašīnai no Buenosairesas bija jālido uz Rīgu, nevis uz Maskavu, pastāstīja kriminālprocesa dalībnieks. Pēdējā brīdī plāni mainījušies.

RĪGA, 13. marts — Sputnik. Divi Latvijas pilsoņi figurē skandalozajā krimināllietā par gandrīz 400 kg kokaīna kontrabandu no Argentīnas uz Krieviju, vēsta RT.

Februāra nogalē kļuva zināms, ka Krievijas un Argentīnas specdienesti kopīgā operācijā novērsuši 389 kg smagas kokaīna kravas nosūtīšanu uz Maskavu. Divpadsmit čemodāni ar narkotikām tika atrasti Krievijas vēstniecībā. Operācijas gaitā kokaīns tika aizvietots ar miltiem un organizēta telefona sarunu noklausīšānās. "Kokaīna lietā" Maskavā arestēti trīs par kontrabandas mēģinājumu aizdomās turamas personas, domājamais nozieguma organizators – Andrejs Kovaļčuks aizturēts Vācijā.

© Argentine Ministry of Security/Handout via REUTERSKokaīns atrasts Krievijas vēstniecībā Buenosairesā
Кокаин, найденный в российском посольстве в Буэнос-Айресе - Sputnik Latvija
Kokaīns atrasts Krievijas vēstniecībā Buenosairesā

RT noskaidroja, ka kokaīna skandālā, iespējams, iesaistīts Krievijas kērlingists Deniss Kilba, kurš izmantots kā autovadītājs, un divi Latvijas pilsoņi, kuri pildījuši novērotāju funkcijas. Latvijas pilsoņu dalība kontrabandā apstiprina versiju par to, ka kokaīns sūtīts uz Eiropu, nevis Krieviju: noziedznieki plānojuši izplatīt narkotikas caur Latviju.

Krimināllietas materiāli liecina, ka 2017. gada oktobrī Kovaļčuks iznomājis biznesa aviācijas lidmašīnu, lai izvestu čemodānus no Argentīnas. Tajā uz Buenosairesu devās Kovaļčuka līdzzinātājs Ištimirs Hudžamovs, kuru pavadīja divi Latvijas pilsoņi.

"Jāsaka, tas bija dīvains brauciens. Vispirms mans aizstāvamais ieradās Spānijā, un no turienes privātā lidmašīnā, kopā ar diviem latviešiem, kuri pildīja novērotāju lomu, devās uz Argentīnu," – skaidroja Hudžamova advokāts Dmitrijs Miņenko.

Jurists apgalvo, ka viņam nav zināms, kas bijuši šie Latvijas pilsoņi.

"Vērsāmies pie izmeklēšanas ar lūgumu paskaidrot, kas tie bijuši, taču mums neatbild," – teica Miņenko.

Pie tam, pēc viņa vārdiem, sākotnēji bija plānots, ka privātā lidmašīna no Argentīnas ar kokaīnu dosies uz Rīgu.

RT atzīmēja, ka Latvijas Ārlietu ministrija izdevuma pieprasījumu komentārus nav sniegusi. Izmeklēšanā apsūdzības jaunajā redakcijā izvirzītas trim figurantiem, kuri arestēti Krievijā. Ņemot vērā noziegumu grupā, smago apsūdzību kontrabandā, nelikumīgā narkotisko vielu ražošanā, realizācijā vai pārsūtīšanā, figurantiem draud brīvības atņemšana līdz pat mūža ieslodzījumam.

Ziņu lente
0