Sobčaka atbildējusi uz Kļimkina izteikumiem par "politisko šizofrēniju"

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasТелеведущая, кандидат в президенты РФ от партии "Гражданская инициатива" Ксения Собчак
Телеведущая, кандидат в президенты РФ от партии Гражданская инициатива Ксения Собчак - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta kandidāte uzskata, ka Ukrainas varasiestādes nav devušas iespēju "likumīgi" apmeklēt valsti "vienīgajam Krievijas politiķim", kurš atbalsta tās suverenitāti.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Krievijas prezidenta kandidāte, televīzijas zvaigzne Ksenija Sobčaka atbildējusi uz Ukrainas ārlietu ministra Pāvela Kļimkina izteikumiem par "politisko šizofrēniju", ar ko viņš komentējis Sobčakas lūgumu sniegt atļauju Krimas apmeklējumam, vēsta Sputnik Lietuva.

"Ļoti negribas suverēnas valsts augstai amatpersonai atbildēt stilā "tu pats esi tāds", taču padomājiet: Ukrainas varasiestādes neļauj apmeklēt viņu valsti saskaņā ar tās likumiem vienīgajam Krievijas politiķim, kurš atbalstījis tās nacionālo suverenitāti… kuram no mums ir šizofrēnija?" – vaicā Sobčaka savā lapā Instagram.

Februāra nogalē kandidāte vērsās Ukrainas vēstniecībā pēc atļaujas doties ar humanitāru misiju uz Krimu, ko uzskata par Ukrainas teritoriju. Sobčaka uzsvēra, ka runa nav par priekšvēlēšanu aģitāciju.

Рассмотрение жалобы Ксении Собчак в Верховном суде - Sputnik Latvija
Ksenija Sobčaka informējusi par uzbrukumu

Kļimkins šo lūgumu nosauca par politisku šizofrēniju". Pēc viņa domām, tā būtu "likumīga iebraukšana nelikumīgas kampaņas vešanai nelikumīgām vēlēšanām okupētā teritorijā".

Jau 2014. gada aprīlī Ksenija Sobčaka iekļauta skandalozās ukraiņu vietnes "Mirotvorets" datu bāzē par "Ukrainas valsts robežu apzinātu pārkāpšanu" savā braucienā uz Krimu.

Krima pievienojās Krievijai pēc referenduma, ko organizēja starp pussalas iedzīvotājiem 2014. gada martā. Tautas balsošanā 96,77 Krimas Republikas vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju izteica vēlmi no jauna pievienoties Krievijas Federācijai.

Krievijas prezidenta vēlēšanas notiks 18. martā.

Ziņu lente
0