Speciālo uzdevumu operācijas gaitā ASV gājuši bojā uzbrucēja upuri

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Speciālo uzdevumu operācijas gaitā gājis bojā uzbrucējs – 36 gadus vecs Afganistānas kara veterāns. Viņš bija veterānu rehabilitācijas programmas dalībnieks, taču pēc izslēgšanas no programmas, acīmredzot, cietis nervu sabrukuma rezultātā.

RĪGA, 10. marts — Sputnik. ASV iedzīvotājus no jauna satriekusi drāma — šaujamieroču pielietošanas rezultātā gājuši bojā cilvēki, vēsta Sputnik Igaunija.

ASV telekanāls pavēstīja, ka piektdien, 9. martā lielākajā veterānu namā Jontvilas pilsētā (Kalifornija) bruņots vīrietis sagūstijis trīs iestādes darbinieces. FIB speciālo uzdevumu vienība un ātrās reaģēšanas nodaļa SWAT centās sākt sarunas ar noziedznieku, taču nav izdevies "izveidot kontaktu", jo viņš atslēdzis visus sakaru līdzekļus.

Noziedznieks valkāja bruņuvesti un lietoja armijas šauteni. Pēc nesekmīgā mēģinājuma atrisināt problēmu miera ceļā specdienesti sāka viņa neitralizācijas operāciju, kuras rezultātā diemžēl gājis bojā gan noziedznieks, gan arī viņa ķīlnieces.

Kalifornijas gubernators Džerijs Brauns pauda dziļas skumjas par notikušo un lika nolaist pusmastā karogu savā rezidencē.

​Izdevums Napa Valley Register vēsta, ka bojāgājušais 36 gadus vecais Alberts Vongs bija Afganistānas un Irākas kara veterāniem izstrādātās rehabilitācijas programmas dalībnieks, taču pirms divām nedēļām tika pieņemts lēmums viņu no tās izlēgt, kā rezultātā, iespējams, sācies nervu sabrukums. Vīrietim konstatēts kara sindroms — pēctraumas stresa stāvoklis.

Operācijā gāja bojā arī 42 gadus vecā Dženifera Golika, 48 gadus vecā Kristīna Lībera un 29 gadus vecā Dženifera Gonzalesa — Jontvilas veterānu nama darbinieces. Namā mīt aptuveni 800 ASV karadarbību dalībnieki — ASV valdības "amerikāņu kārtības ieviešanas" politikas upuri.

Автомобиль секретной службы США и полицейский у территории Белого дома в Вашингтоне - Sputnik Latvija
Šaušana Vecgada vakarā: ASV pusaudzis nogalināja savu ģimeni

Iepriekš jau vēstīts, ka ASV šaujamieroču pielietošanas rezultātā ik gadus iet bojā aptuveni 12 tūkstoši cilvēku. 2017. gadā kļuva zināms, ka ASV iedzīovotāju rīcībā ir aptuveni 350 miljoni ieroču vienību.

Virkne sabiedriski politisko darbinieku, nobažījušies par šiem datiem, pieprasa ieviest grozījumus ASV Konstitūcijā jautājumā par ieroču glabāšanu. Taču iespējams droši apgalvot, ka neviens ASV nevar aizliegt to, kas jau sen veido amerikāņu nacionālā mīta elementu, turklāt amerikāņu sabiedrībā pašlaik veidojusies milzīga plaisa virknē sociāli ekonomisku fundamentālu jautājumu. 

 

Ziņu lente
0