Ryanair plāno atvērt bāzi lidostā "Rīga"

© Sputnik / Оксана ДжаданRyanair
Ryanair - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liepājas lidosta pat netika izskatīta kā aviokompānijas bāze.

RĪGA, 8. marts — Sputnik. Eiropas lielākās lēto lidojumu aviokompānijas Ryanair komercdirektors Deivids Obraiens apmeklēja Rīgu, lai apspriestu pārvadātāja bāzēšanās iespēju galvaspilsētas lidostā, raksta Dienas Bizness.

Vasarā kompānija atklās četrus jaunus galamērķus: bulgāru Burgasa, spāņu Žirona, kipriešu Pafa un maltiešu Valleta. Kopumā Ryanair lidos uz 16 galamērķiem.

Ryanair - Sputnik Latvija
Ryanair maina bagāžas pārvadāšanas noteikumus, sākot ar 15. janvāri

"Mēs esam gatavi atvērt Ryanair bāzi vienā no Baltijas valstīm, taču pagaidām neesam izlēmuši, kurā tieši. Mēs nekur nesteidzamies — ja neuzbūvēsim bāzi nākamgad, tad izdarīsim to vēlāk, galvenais ir labs lidostas cenas piedāvājums," pateica intervijā Obraiens.

Viņš piebilda, ka neizskatīja Liepājas lidostu kā bāzes izvietošanas vietu, atzīmējot, ka nekad nav dzirdējis par šo pilsētu. Uz žurnālista repliku par to, ka citās valstīs aviokompānija lido ne tikai no galvenajām lidostām, Obraiens atzīmēja, ka tas nav gluži tā. Piemēram, Beļģijā Ryanair izmanto lidostu "Šarlruā", un lielāko valstī "Zaventema". Itālijā Ryanair veic lidojumus ne tikai no Bergamo lidostas, kura specializējas uz čārterreisiem un zemo cenu aviolīniju reisiem, bet arī Milānanas lielākajā lidostā "Malpensa".

Uz jautājumu, kādēļ dažkārt Ryanair biļetes no Rīgas ir dārgākas, nekā no citām lidostām, kompānijas vadītājs atbildēja tā: "Mēs nenosakām biļešu cenu, balstoties uz vietējā tirgus analīzi, mēs nosakām cenas, lai aizpildītu lidmašīnu. Tas ir tas, ar ko Ryanair atšķiras no citām aviokompānijām. Mūsu mērķis ir aizpildīt lidmašīnu. Un cena būs tāda, kāda tā būs. Cena ir rezultāts, nevis starts."

Masveida Ryanair reisu atcelšanu pērnā gada septembrī un oktobrī Obraiens nosauca par kļūdu.

Самолет Wizz Air в аэропорту Шопена в Варшаве - Sputnik Latvija
Aviokompānija Wizz Air sāks reisus no Tallinas uz Londonu

"Jā, mēs saņēmām daudz kritikas sakarā ar šo situāciju, un mēs to bijām pelnījuši. Mēs pieļāvām kļūdu — mūsu kompānija aizsūtīja atvaļinājumā pārāk daudz pilotu, tādēļ mēs bijām spiesti atcelt reisus. Taču mēs noskaidrojām problēmu, novērsām to, un tas vairs neatkārtosies," atzina viņš.

Februārī lidostā "Rīga" tika sagaidīts 11 miljonu pasažieris, kuru pārvedusi Ryanair kopš 2004. gada. Aviokompānija izmanto 87 pastāvīgās bāzes visā Eiropā, aviokompānija veic reisus uz 212 lidostām. Vienīgā bāze Baltijas valstīs kopš 2010. gada atrodas Lietuvā, Kauņā. Rīgas lidostā bāzējas nacionālā Latvijas kompānija airBaltic.

Ziņu lente
0