Politika

Putins pieprasījis no ASV oficiālos dokumentus "Krievijas lietā"

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasPutins
Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Izglītotiem cilvēkiem ir jāsaprot, ka mēs Krievijā nevaram krimināli vajāt nevienu, kas nav pārkāpis Krievijas likumus," – paskaidroja Krievijas presidents Vladimirs Putins.

RĪGA, 3. marts — Sputnik. ASV varasiestādēm, kuras apsūdzējušas 13 Krievijas pilsoņus par iejaukšanos ASV vēlēšanās, ir nevis "jāklaigā Kongresā", bet gan jāiesniedz oficiāli dokumenti, Krievijas prezidents Vladimirs Putins pauda intervijā telekanālam NBC.

"Man vispirms ir jāpaskatās, ko viņi nodarījuši. Dodiet mums materiālus. Dodiet mums informāciju. Lai kā es cienītu jūs personīgi, lai kā es cienītu Kongresu, pie jums ir jābūt cilvēkiem ar diplomu jurisprudencē, viņiem noteikti jābūt," — Putina teikto citēja RIA Novosti.

Повседневная жизнь - Sputnik Latvija
Politika
Trīsdesmit dienu laikā ASV ieviesīs jaunas sankcijas pret Krieviju

Uz kanāla NBC žurnālistes Meganas Kellijas piezīmi par to, ka viņai ir jurista diploms, Putins atbildēja: "Izglītotiem cilvēkiem ir jāsaprot, ka mēs Krievijā nevaram krimināli vajāt nevienu, kas nav pārkāpis Krievijas likumus. Jums ir jāsaprot, ka nepieciešams oficiāls pieprasījums Krievijas Federācijas Ģenerālprokuroram. Dodiet mums dokumentu, oficiālu prasību."

"Tam jānāk pa oficiālajiem kanāliem, nevis caur presi vai kliedzieniem un bļāvieniem ASV Kongresā," — piebilda Putins.

Iepriekš ASV speciālais prokurors Roberts Millers apsūdzēja 13 Krievijas pilsoņus par mēģinājumiem iejaukties Savienoto Valstu vēlēšanās, taču nekādi viņu vainas pierādījumi netika uzrādīti. "Millera sarakstā" ir arī Jevgēņijs Prigožins un Interneta pētījumu aģentūras darbinieki, kā arī trīs juridiskās personas.

Maskava jau vairākkārt ir noraidījusi apsūdzības par iejaukšanos vēlēšanās ASV, un prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs tās nosauca par absolūti nepamatotām.

Ziņu lente
0