Skeletonisti Dukuri gatavi turpināt karjeru

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasТомас и Мартинс Дукурс (Латвия) во время тренировки на санно-бобслейной трассе в Сочи.
Томас и Мартинс Дукурс (Латвия) во время тренировки на санно-бобслейной трассе в Сочи. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja nākamajā sezonā Sigulda uzņems vienu no Pasaules kausa posmiem, tad brāļu Dukuru parādīšanās tur ir ļoti iespējama, paziņoja viņu treneris un tēvs Dainis Dukurs.

RĪGA, 28. februāris – Sputnik. Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri turpinās karjeru, paziņoja Latvijas Televīzijas programmā 1:1 viņu tēvs un treneris Dainis Dukurs.

Дайнис Дукурс, советский и латвийский бобслеист - Sputnik Latvija
Dainis Dukurs: Maklārenam ir jānošaujas

Aizritējušajā Olimpiādē 2018 Phjončhanā Martins un Tomass Dukuri palika bez medaļām, ieņemot ceturto un piekto vietu attiecīgi. Pēc šī fiasko, sportisti bija sarūgtināti, savukārt viņu radinieki aicināja viņus aiziet no lielā sporta. Taču Dukuri negrasās padoties.

"Nebija doma mest plinti krūmos. Ceturtdien jau zīmējām jauna prototipa detaļas, bet pāris dienas vēlāk salikām jaunu skeletonu, ar kuru jau vakar un šodien brauca. Tā kā darbs turpinās. Ja ne Martina un Tomasa, tad jaunas paaudzes labā. Šobrīd nav domu mest pie malas, mēs joprojām esam konkurētspējīgi, un Olimpiskās spēles to ir parādījušas," — atzīmēja Dukurs-vecākais, taču piebilda, ka skaidrības par Martina un Tomasa uzstāšanās termiņiem nav.

Iespējams, viņi uzstāsies nākamajā pasaules čempionātā, taču diez vai Dukuri izies vēl vienu pilnu četru gadu Olimpisko ciklu. Kaut arī, ja dēlu veselības stāvoklis ļaus, tad viss ir iespējams, uzsvēra viņu tēvs.

Tāpat Dainis Dukurs paziņoja, ka Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija solījusi jaunajā sezonā piešķirt Siguldai vienu no Pasaules kausa posmiem, kurš varētu notikt šī gada decembrī. Ja tā arī notiks, tad Dukuru parādīšanās tur ir ļoti iespējama.

Ziņu lente
0