airBaltic pasūtījusi pirmās lidmašīnas Pilotu akadēmijai

© Sputnik / Sergey MelkonovТренировочный центр авиакомпании airBaltic
Тренировочный центр авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
airBaltic Training valdes loceklis Pauls Cālītis uzskata, ka mācību lidmašīnas Diamond Aircraft no visām šobrīd pieejamajām ir visdrošākās un mūsdienīgākās.

RĪGA, 27. februāris – Sputnik. Nacionālais pārvadātājs airBaltic pasūtījis kompānijai Diamond Aircraft trīs mācību lidmašīnas ar diviem DA42-VI dzinējiem, vēsta airBaltic preses dienests.

Transportlīdzekļus izmantos dibinātā Pilotu akadēmija airBaltic Training. Papildus pie Diamond Aircraft pasūtīts lidojumu apmācības simulators DSIM.

airBaltic Training lidojumu simulators - Sputnik Latvija
Gribu kļūt par piloti: kā iemācīties lidot un cik tas maksā

Gaidāms, ka lidmašīnu piegādes sāksies 2018. gada maijā. Turklāt nepieciešamības gadījumā pie Diamond Aircraft varēs iegādāties vēl 11 lidmašīnas. airBaltic Training valdes loceklis Pauls Cālītis uzskata, ka mācību lidmašīnas Diamond Aircraft ir visdrošākās un mūsdienīgākās no visām šobrīd pieejamajām.

"Tā kā mūsu nākotnes piloti galvenokārt tiek gatavoti darbam ar Bombardier C Series floti, ir svarīgi, ka apmācību lidmašīnu pilotu kabīne ir aprīkota lieliem LCD ekrāniem, kas nodrošina optimizētas kontroles un displeju funkcijas papildus lidaparāta vispārējai efektivitātei," — paziņoja Cālītis.

airBaltic Training izpilddirektors Vilmants Mazonis pastāstīja, ka kopš pērnā gada decembra tika saņemti vairāk nekā 200 pieteikumi. Pirmajā klasē tika pieņemti 12 cilvēki. Teorijas apmācība sāksies martā, apmēram pēc trīs mēnešiem topošie piloti sāks izmantot lidaparātu Diamond Aircraft. Mācību lidojumus plānots veikt Liepājas lidostā.

Ziņu lente
0