Rīdzinieki vēroja debesīs virs pilsētas aizdomīgus gaismas stabus

CC BY 3.0 / Christoph Geisler / Световые столбы зимней ночью в штате Вайоминг, США
Световые столбы зимней ночью в штате Вайоминг, США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagājušajā naktī debesīs virs Rīgas varēja vērot neparastu dabas parādību.

RĪGA, 27. februāris – Sputnik. Vairāku Rīgas mikrorajonu iedzīvotāji šonakt vēroja neparastu dabas parādību: debesīs virs pilsētas parādījās vairāki spilgti gaismas stabi. Par neparastā dabas priekšnesuma aculieciniekiem vienlaikus kļuva mikrorajona Ķengarags vairāki iedzīvotāji. Aktīva dabas parādības apspriešana izvērsās Facebook.

Publikācijas autore painteresējās sociālo tīklu lietotājiem, kas tās par dīvainajām strīpām parādījušās debesīs virs Ķengaraga, un pievienoja dažas fotogrāfijas, kurās skaidri redzami, tā saucamie, gaismas stabi.

© Скриншот FacebookĶengaraga gaismas stabi
Световые столбы в Риге, микрорайон Кенгарагс - Sputnik Latvija
Ķengaraga gaismas stabi

Rīgas iedzīvotāji pauda vispārdrošākos viedokļus: no NLO parādīšanās līdz Gotemam, kurš izsauc Betmenu. Savukārt skeptiski noskaņotie līdzpilsoņi ieteica autorei vienkārši noslaucīt telefona kameru.

Taču, kad līdzīgas fotogrāfijas sociālajos tīklos sāka publicēt arī citu Rīgas mikrorajonu iedzīvotāji, kļuva skaidrs, ka runa ir par parādību, ko izraisa spēcīgs sals un augsts gaisa mitrums. To sauc par "gaismas mežu" vai "gaismas stabiem".

Sala laikā atmosfērā uzkrājas ledus kristāli, un gaisma neizkliedējas platībā, bet gan izplatās vertikāli lejā un augšā gaismas staba veidā. Līdzīgu dabas parādību nesen varēja novērot Sanktpēterburgā.

Atgādināsim, ka pagājušajā nedēļā Rīgā iestājās auksts laiks, savukārt tuvākajās dienās sinoptiķi sola šīs ziemas temperatūras rekordus teju līdz —30 grādiem.

Ziņu lente
0