Francijā ierēdņi pavadīs naktī uz ielas, lai kļūtu tuvāk bezpajumtniekiem

© REUTERS/Gonzalo FuentesПрохожие на заснеженной дорожке на Марсовом поле возле Эйфелевой башни в Париже
Прохожие на заснеженной дорожке на Марсовом поле возле Эйфелевой башни в Париже - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apmēram 50 Francijas galvaspilsētas reģiona ierēdņi veselu nakti gulēs uz ielas aukstumā, lai pievērstu uzmanību salstošajiem bezpajumtniekiem.

RĪGA, 27. februāris – Sputnik. Ar šādu iniciatīvu savā Facebook lapā uzstājās Esonas departamenta Etampas komūnas mēra vietniece Mama Sī, vēsta RIA Novosti.

"Pērn gandrīz 500 bezpajumtnieki nomira uz ielas… 2018. gadā Parīzē vien miruši jau 13 cilvēki pusotra mēneša laikā. Apmēram 50 tautas izvēlēti ierēdņi gulēs uz ielas trešdien, 28. februārī, pie Austerlicas stacijas," — uzrakstīja Sī.

Februāra vidū Francijas galvaspilsētā notika "Solidaritātes nakts", kuras laikā tika veikta bezpajumtnieku uzskaitīšana. Saskaņā ar akcijas rīkotāju datiem, Parīzes ielās dzīvo apmēram pieci tūkstoši bezpajumtnieku, daži no kuriem ziemas periodā nakšņo patversmēs. Tomēr gandrīz trīs tūkstošiem cilvēku nav nekāda jumta virs galvas, pat īslaicīga.

Par akcijas rīkošanas iemeslu kļuva polemika par Teritoriālās vienotības ministrijas valsts sekretāra Žuljēna Denormandī izteicienu, kurš paziņojis, ka kopumā Ildefransas reģionā ir ne vairāk par 50 bezpajumtniekiem. Pēc tam sekretārs paskaidroja, ka minējis tikai tos, kam trūkst vietu patversmēs.

Otrdiena, 27. februāris, kļuva par aukstāko dienu Francijā visā ziemas garumā. Anticiklons, ko vietējie mediji nosauca par "fenomenu "Maskava — Parīze", turpina atdzesēt gaisu kopš pagājušās nedēļas beigām. Daudzos reģionos temperatūra neierasti nolaidusies zemāk par nulli. Dažu pēdējo dienu laikā no aukstuma nomiruši vismaz trīs bezpajumtnieki.

Ziņu lente
0