Somijā skumst pēc "trako krievu" naudas

CC BY 2.0 / Maik Meid / TräumeКупюра 500 евро
Купюра 500 евро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji vēsta, ka 90. gados un XXI gadsimta sākumā Krievijas pilsoņi mēdza ierasties kalnu slēpošanas kūrortā Tahko un pirka kotedžas un zemesgabalus par 10-20 miljoniem marku.

RĪGA, 26. februāris — Sputnik. Krievijas tūristi atstāj Somijā mazāk naudas, bet agrāk "nēsāja naudu veseliem maisiņiem", raksta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Yle.

Гамбургер. - Sputnik Latvija
Arābu šeihs somu ātras ēdināšanas kafejnīcā atstājis dzeramnaudu 900 eiro apjomā

Izdevums vēsta, ka 90. gados un XXI gadsimta sākumā Krievijas pilsoņi mēdza ierasties kalnu slēpošanas kūrortā Tahko un pirka kotedžas un zemesgabalus par 10-20 miljoniem marku, lai arī to patiesā vērtība bija tikai divi miljoni. Tāpat krievi labprātāk pirka sniega visurgājējus, nevis īrēja tos, un pēc tam atstāja mašīnas pie savām kotedžām.

"Trakie krievi" varēja tērēt naudu visdažādākajiem mērķiem. Piemēram, viens cilvēks varēja pasūtīt restorānā visus ēdienkartē iekļautos ēdienus vienkārši tāpēc, ka gribēja tos nogaršot. Viesnīcās bija privāto lidmašīnu piloti gadījumam, ja tūristiem no Krievijas iegribēsies nomainīt atmosfēru. Krievi tērēja naudu pat kaķa nomai.

Taču tagad tūristi no Krievijas ir pārstājuši tērēt naudu Somijā tik neprātīgi: piemēram, restorāna apmeklējuma vietā viņi biežāk gatavo ēdienu paši. Samazinājies arī tūristu skaits, un īsāks ir arī atbraukušo atpūtas laiks.

Ziņu lente
0