Šogad Latvijā tiks remontēti ceļi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar Eiropas fondu palīdzību valsts 2018. gadā izremontēs par 200 kilometriem garāki ceļa posmi nekā gadu iepriekš, pie tam valsts parūpēsies ne tikai par maģistrālēm, bet arī veltīs uzmanību vietējiem ceļiem.

RĪGA, 22. februāris — Sputnik. Satiksmes ministrs Uldis Augulis pastāstījis, ka šogad celtniecības un remonta darbi Latvijā iecerēti 152 ceļa objektos, un kopējais remontējamo posmu garums sasniegs aptuveni 1300 km, vēsta Grani.lv.

Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padomes ikmēneša sēdē Augulis pavēstīja, ka šogad tiks izremontēti par 200 km garāks ceļu posms nekā pērn. Pie tam satiksmes ministrs atzīmēja, ka turpmāk plānots savest kārtībā līdz 300 kilometrus zemes ceļu gadā.

Eiropas Savienības fondi sadarbībā ar valsti uzņemsies Latvijas ceļu remonta finansējumu. Par eirofondu līdzekļiem tiks izremontēti 26 objekti, bet valsts apmaksās 126 objektu remontu.

Cienījama vecuma vīrietis - Sputnik Latvija
Gulbenes novads pārvēršas par "pensionāru zemi"

Ceļu remontam Latvijā 2018. gadā plānots atvēlēt 207 miljonus eiro. No tiem 124 miljonus segs eirofondi, 183 miljonus — valsts budžets. 2017. gadā valsts autoceļu finansējums sastādīja 271,2 milj. eiro, no kuriem ES sedza 110,7 milj., bet valsts — 160,5 milj. eiro.

Ceļi, ko plānots remontēt, izraudzīti, ņemot vērā datus par satiksmes intensitāti un smagā transporta skaitu. Tie ir zemes ceļi apdzīvotajās vietās, ceļi, kas savieno apdzīvotās vietas, vai nodrošina izbraukšanu uz asfaltētiem ceļiem.

Uz vietējiem ceļiem plānoti darbi 96 jaunos objektos un divos objektos, kas palikuši no 2017. gada. Šo posmu garums — 396 km.

Iepriekš vēstīts, ka Latvijas iedzīvotāji ir sašutuši par ceļu stāvokli, ko valsts nevar savest kārtībā. sociālajos tīklos izskanēja informācija, ka pa daudziem zemes ceļiem nav iespējams izbraukt automašīnā.

Ceļu dienestu darbinieki taisnojās, ka nauda tiekot ieguldīta asfaltēto ceļu remontā, jo tur satiksme ir intensīvāka.

Ziņu lente
0