CAS atcēlusi kērlingista Krušeļņicka lietas izskatīšanu

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasAleksandrs Krušeļņickis
Aleksandrs Krušeļņickis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas kērlingisti Aleksandrs Krušeļņickis un Anastasija Brizgalova atteiksies no Olimpisko spēļu bronzas medaļas – Krušeļņickis atzinis dopinga noteikumu formālo pārkāpumu.

RĪGA, 22. februāris — Sputnik. Krievijas kērlingista Aleksandra Krušeļņicka lietas izskatīšana Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) atcelta pēc pušu lūguma, vēstīts CAS oficiālajā mājas lapā.

"Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) un Starptautiskās kērlinga federācijas (WCF) lietā pret Aleksandru Krušeļņicki visas puses lūgušas CAS Antidopinga nodaļu (ADD) atcelt lietas izskatīšanu ceturtdien. Rezultātā lieta netiks izskatīta, un CAS ADD pieņems lēmumu šajā dienā uz rakstisko paziņojumu pamata. CAS lēmums, tāpat kā paziņojums presē ar slēdzienu, tiks publicēti vēlāk, šodien (ceturtdien)," — teikts tiesas lēmumā.

2018. gada Ziemas Olimpiskās spēles - Sputnik Latvija
Dopings apstiprināts: CAS uzsākusi lietu attiecībā pret krievu kērlinga spēlētāju

Aleksandrs Krušeļņickis un Anastasija Brizgalova Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā izcīnīja bronzas medaļu jaukto pāru sacensībās. Vēlāk sportista dopinga analīzē tika konstatētas meldonija pēdas, pie tam preparāta daudzums liecina, ka viela ieņemta vienu reizi, kas nesniedz nekādas terapeitiskas priekšrocības.

Trešdien kļuva zināms, ka Krušeļņickis atteicies no dalības lietas izskatīšānā CAS, atzīstot dopinga noteikumu formālo pārkāpumu.

Ceturtdien Krievijas Kērlinga federācijas (KKF) preses sekretāre Valentīna Parinova informēja, ka Krušeļņickis atteiksies no Olimpisko spēļu bronzas medaļas.

"Tiesa jebkurā gadījumā būtu pieņēmusi lēmumu atņemt mums medaļas. Taču, tā kā mēs atzīstam faktu, ka viņa dopinga analīzē atrasts meldonijs, mēs atteiksimies no medaļām," — paziņoja Parinova telekanāla "Rossija 1" ēterā.

Ziņu lente
0