NATO vairs neuzskata Krieviju par draudu

© Sputnik / Sergey MelkonovNATO
NATO - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO-vairs-neuzskata-Krieviju-par-draudiem Pagājušajā nedēļā Stoltenbergs apsūdzējis Maskavu "jaunā kodolieroču drudža" uzsākšanā.

RĪGA, 21. februāris — Sputnik. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs intervijā Foreign Policy paziņojis, ka Krievija vairs neapdraud aliansi, kaut gan pirms dažām dienām apgalvoja pretējo, vēsta RIA Novosti.

"Pirmkārt, mēs neredzam nekādu risku attiecībā uz kādu no NATO dalībvalstīm, bet par hipotētiskām situācijām es vienmēr izteicos piesardzīgi," — viņš teica

Iskander - Sputnik Latvija
Kāda vilka pēc: Krievija atteikusies sniegt NATO informāciju par "Iskander"

Pagājušās nedēļas nogalē Minhenes drošības konferencē Stoltenbergs paziņoja, ka "kodoldrauds ir atkal dienas kārtībā", jo "Krievija pārkāpj līgumu par vidējā un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju". Nākamajā dienā apsūdzējis Maskavu "jaunā kodolieroču drudža uzsākšanā" un piebilda, ka NATO partneri ir satraukti.

Sakarā ar tā saucamajiem Krievijas apdraudējumiem NATO valstīm alianse pastāvīgi pastiprina savu austrumu flangu, kas izraisa Kremļa bažas.

Maskavā vairākkārt uzsvēra, ka Krievija nekad neuzbruks nevienai no NATO dalībvalstīm. Pēc Krievijas ĀM vadītāja, Sergeja Lavrova teiktā, NATO lieliski zina par Maskavas plānu neesamību uzbrukt kādam, un tas vienkārši tiek izmantots kā iegansts vairākas militārās tehnikas un bataljonu izvietošanai Krievijas robežu tuvumā.

Ziņu lente
0