Vai Olimpiādes noslēguma ceremonijā būs redzams Krievijas karogs

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasKrievijas karogs
Krievijas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja SOK izlems, ka olimpiskie sportisti no Krievijas izpildījuši visas prasības, KOK atgūs agrāko statusu, bet izlase – nacionālo karogu.

RĪGA, 18. februāris — Sputnik. Uz jautājumu par Krievijas karogu Olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā Phjončhanā SOK grasās atbildēt 24. februārī, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Savukārt 25. februārī SOK vadītājs Tomass Bahs plāno "pāršķirt lappusi" Krievijas izlases līderu atstādināšanas stāstā no ziemas olimpiskajām spēlēm un virzīties tālāk. To viņš apsolījam, tiekoties ar olimpiskajiem sportistiem no Krievijas (OAR) Olimpisko spēļu laikā Phjončhanā.

Norvēģijas olimpiskās izlases treniņi Phjončhanā - Sputnik Latvija
Norvēģija atvedusi uz Olimpiādi "brīnumzāles"

Taču līdz šai dienai Krievijas Olimpiskajai komitejai ir jāizpilda SOK prasība piešķirt 15 miljonus dolāru globālās antidopinga sistēmas attīstībai.

Šobrīd Krievijas sportisti uzstājas un uzvar ar neitrālu karogu. Šādu lēmumu dopinga skandālu dēļ decembra sākumā pieņēma Starptautiskās olimpiskās komitejas izpildkomiteja.

"Šādas sarunas (kritika sociālajos tīklos sakarā ar dalību Olimpiādē ar neitrālu karogu — Sputnik) neievieš komandai optimismu un apvienošanos. Šīs balsis lej ūdeni uz mūsu pretinieku dzirnavām," — pārliecināts Olimpisko atlētu no Krievijas (OAR) delegācijas  vadītājs Olimpiādē Phjončhanā Staņislavs Pozdņakovs.

Saskaņā ar sacensību rezultātiem, kuras notika Phjončhanā sestdien, Krievijas olimpiskā komanda ieņem 19. vietu 2018. gada Spēļu medaļu ieskaitē.

Medaļu ieskaites augšgalā joprojām atrodas Vācija, kurai ir 9 zelta, 4 sudraba un 4 bronzas medaļas. Otro vietu ieņem Norvēģija (7, 8, 7), trešo Nīderlandes komanda (6, 5, 2).    

Ziņu lente
0