Politika

Baltais nams: demokrāti un mediji rada lielāku haosu, nekā Krievija

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasBaltais nams
Baltais nams - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta administrācija atzinusi, ka esošo krīzes situāciju valsts politiskajā dzīvē nav izraisījuši ārējie, bet tikai un vienīgi iekšējie faktori. Krievija vairākkārt norādījusi, ka nav iejaukusies ASV prezidenta vēlēšanu procesā.

RĪGA, 18. februāris — Sputnik. Baltā nama oficiālais pārstāvis Hogans Gidlijs paziņoja, ka attiecībā uz ASV prezidenta administrāciju opozīcijā esošā Demokrātiskā partija un vadošie mediji radījuši valstī vairāk haosa, nekā Krievija. Par to vēsta RIA Novosti ar atsauci uz izdevumu The Hill.

"Viņi turpina melot amerikāņu tautai vairāk nekā gadu, un amerikāņus tas laikam jau ir sadusmojis," — atzīmēja izdevumam Gidlijs.

Pēc administrācijas pārstāvja sacītā, Demokrātiskās partijas locekļi un lielākie valsts plašsaziņu līdzekļi izplatīja viltus informāciju par speciālā prokurora Roberta Millera darbu, kurš nodarbojas ar it kā notikušo Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016. gada rudenī.

Joprojām tās pašas nepamatotās apsūdzības

Piektdien, 16. februārī, ASV Ģenerālais prokurors Roberts Millers apsūdzēja 13 Krievijas pilsoņus mēģinājumos ietekmēt prezidenta kampaņas iznākumu Amerikā. ASV Tieslietu ministrijas mājas lapā publicētajā dokumentā teikts, ka aizdomās turamie it kā izplatīja "diskreditējošu informāciju" par kandidāti Hilariju Klintoni, Marko Rubio un Tedu Krūzu, kā arī centās atbalstīt demokrātu Bērniju Sandersu un republikāni Donaldu Trampu.

Krievija vairākkārt noraidījusi apsūdzības par iejaukšanos Amerikas prezidenta vēlēšanās. Kremlī šādus paziņojumus nosauca par "absolūti nepamatotiem".

Šī gada 16. februārī Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova ASV apsūdzības pret Krieviju un tās pilsoņiem nosauca par absurdām un atspoguļojošam Amerikas mūsdienu politisko realitāti.

  

Ziņu lente
0