ASV cenšas iesaistīt Baltijas valstis ieroču nodošanā Kijevai

© Sputnik / Таисия Воронцова / Pāriet pie mediju bankasNATO
NATO - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Krievijas ĀM vadītāja Sergeja Lavrova sacītā, Vašingtona cenšas iesaistīt savos letālo ieroču piegādes plānos Ukrainai valstis, kurās pastāv rusofobijas tendences.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. ASV cenšas iesaistīt letālo ieroču nodošanā Kijevai Baltijas valstis un Poliju, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

"Eiropa neklusē, bet gan neskaļi un nepubliski iebilst. Saskaņā ar mūsu datiem, sarunās ar ASV viņi pauž nepiekrišanu, atbildot uz Vašingtonas uzstājīgajām prasībām par to, lai Eiropa iesaistās šajās piegādēs," pateica ministrs programmas "Rīcības personas ar Naiļu Askerzade" telekanālā "Rossija 1".

Джавелин - Sputnik Latvija
Ukrainas aizsardzības ministrs pastāstīja par tikšanās rezultātiem ar Pentagona vadītāju

Pēc Krievijas ĀM vadītāja sacītā, Vašingtona cenšas pārvilināt savā pusē tieši tās valstis, kurās vērojamas rusofobijas tendences, — Baltijas valstis un Poliju.

Lavrovs atzīmēja, ka "godājamas" Eiropas valstis iestājas pret letālo ieroču piegādi Ukrainai, jo "saprot šāda veida rīcības draudus un cenšas ieskaidrot to saviem kaimiņiem, jo amerikāņi kopā ar kanādiešiem jau ķērušies klāt šīm piegādēm".

Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks savas vizītes laikā ASV paziņoja, ka tikšanās laikā ar Pentagona vadītāju Džeimsu Metisu panācis "absolūtu saprašanu" jautājumā par aizsardzības bruņojuma nodošanu Kijevai, kurš tiks nodots "savlaicīgi un ļoti pārdomāti".

Крупнокалиберный пулемет Владимирова танковый (КПВТ) - Sputnik Latvija
Lietuva nodevusi Ukrainai letālos ieročus

Pērnā gada beigās ASV pieņēma lēmumu sakarā ar letālo ieroču veidu piegādi Ukrainai, tostarp, arī prettanku raķetes Javelin.

Federācijas Padomes Aizsardzības un drošības komitejas pirmais priekšsēdētāja vietnieks Francs Klincevičs atzīmēja, ka ieroču piegāde Kijevai iedragā Minskas vienošanās principus un neveicinās attiecību uzlabošanos Krievijas un ASV starpā. Arī vairāki Eiropas politiķi izteikušies pret bruņojuma piegāžu atbalstīšanu Ukrainai, jo tas varot novest pie konflikta eskalācijas valsts austrumos.    

Ziņu lente
0