Porošenko nosaucis galveno Ukrainas problēmu – un tā nav Krievija

© Sputnik / Николай Лазаренко / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Петр Порошенко
Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neskatoties uz regulāriem kritiskiem aizrādījumiem Krievijai, par Ukrainas valsts galveno problēmu prezidents Petro Porošenko tomēr uzskata korupciju.

RĪGA, 11. februāris – Sputnik. Par to viņš paziņoja Austrijas izdevuma Profil intervijā. Korupcija, pēc Porošenko sacītā, paliek Ukrainas galvenā problēma, un tieši šī iemesla dēļ viņš uzstājās ar iniciatīvu 2018. gadā valstī izveidot neatkarīgu antikorupcijas tiesu, vēsta Sputnik Igaunija

Tāpat Ukrainas līderis apgalvo, ka Kijeva ir gatava sadarboties ar rietumu specdienestiem, lai atgrieztu valstij līdzekļus, ko nelikumīgi izveduši oligarhi un ierēdņi. Ukrainas galvenā prioritāte, pēc valsts vadītāja sacītā, joprojām paliek iestāšanās NATO un ES.

ES un Ukrainas karogi - Sputnik Latvija
Eiropas Savienība izskaidrojusi finanšu palīdzības sniegšanas atteikuma iemeslu Ukrainai

Kā jau iepriekš ziņots, Eiropas Komisija atteikusies piešķirt Ukrainai pēdējos 600 miljonus eiro, jo Kijeva nav izpildījusi virkni saistību naudas pārveduma saņemšanai, piemēram, nekas netika izdarīts korupcijas apkarošanai valstī.

Tostarp, Kijevas varas iestādes nav izpildījušas 4 no 21 ekonomiskās palīdzības sniegšanas prasības. Tās paredz: aizlieguma atcelšanu apaļkoku eksportam, ierēdņu elektronisko deklarāciju automātiskās pārbaudes palaišanu, likuma pieņemšanu par Nacionālās Bankas kredītu reģistru un informācijas pārbaudes mehānisma ieviešanu par kompāniju faktiskajiem īpašniekiem.

Brisele gaida no Kijevas steidzamu antikorupcijas tiesas izveidošanu. Eiropas Savienības 2015. gadā pieņemtās palīdzības programmas Kijevai par kopējo summu 1,8 miljarda eiro apmērā termiņš beidzās janvāra beigās. Iepriekš Ukraina jau bija saņēmusi divas izmaksas.

Ziņu lente
0