Latvijā dzimušais kriptovalūtas miljonārs ierindots Forbes reitingā

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasФерма для майнинга криптовалют
Ферма для майнинга криптовалют - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunuzņēmuma Bitfury dibinātājs, 38 gadus vecais Valērijs Vavilovs uz kriptovalūtas rēķina nopelnījis 500-700 miljonus dolāru.

RĪGA, 8. februāris — Sputnik. Žurnāls Forbes pirmo reizi sastādījis reitingu, kurā iekļautie cilvēki kapitālu nopelnījuši ar kriptovalūtu. Kopā sarakstā ir 19 cilvēki, viņu vidū – Latvijā dzimušais Valērijs Vavilovs, jaunuzņēmuma Bitfury dibinātājs, vēsta Prime.

Mobilais tālrunis - Sputnik Latvija
Jauns vīruss liek viedtālruņiem meklēt kriptovalūtu

Pirmo vietu reitingā ieņēmis servisa platformas Ripple izpilddirektors Kriss Larsens, kura kapitāls sasniedz 7,5-8 miljardus dolāru.

Otrajā vietā – blokķēžu kompānijas ConsenSys ģenerāldirektors un viens no Ethereum dibinātājiem Džozefs Lavins, kuru eksperti dēvē par lielāko kriptovalūtas Ethereum īpašnieku. Viņa kapitālu žurnāls vērtē 1-5 miljardu dolāru apmērā.

Trešajā vietā starp tiem, kuri kapitālu nopelnījuši uz kriptovalūtas rēķina, ir biržas Binance dibinātājs Čanpens Čžao. Viņa kapitāls tiek vērtēts 1,1-2 miljardu dolāru apmērā.

Ceturtajā vietā brāļi Tailers un Kamerons Vinklvosi, kuri 2008. gadā pēc tiesas sprieduma saņēma no Marka Zakerberga 65 miljonus dolāru par Facebook ideju. Viņu kapitāls vērtēts 900 miljonu – 1 miljarda dolāru apmērā.

Reitingā ir arī Krievijas un agrāko PSRS republiku iedzīvotāji. Trīspadsmito vietu ieņēmis Latvijā dzimušais ilggadējais Kijevas iedzīvotājs, 38 gadus vecais Valērijs Vavilovs, jaunuzņēmuma Bitfury dibinātājs. Viņa kompānija bija viens no pirmajiem "maineriem" rūpnieciskā mērogā. Šodien Vavilovs ir viens no lielākajiem kriptovalūtas operāciju veikšanai nepieciešamās tehnikas ražotājiem. Viņa kapitāls novērtēts 500-700 miljonu dolāru apmērā.

© Foto : КрипторValērijs Vavilovs, jaunuzņēmuma Bitfury dibinātājs
Валерий Вавилов, основатель стартапа Bitfury - Sputnik Latvija
Valērijs Vavilovs, jaunuzņēmuma Bitfury dibinātājs

Reitingā iekļauts arī uz Ethereum blokķēžu bāzes veidoto decentralizēto tiešsaistes servisu izstrādei paredzētās platformas dibinātājs, tāda paša nosaukuma valūtas izstrādātājs Vitālijs Buterins, kurš ieņēmis 17. vietu. Viņa kapitālu žurnāls vērtē 400-500 miljonu dolāru vērtībā. Krievijā dzimušais 24 gadus vecais uzņēmējs audzis Kanādā.

Kriptovalūta Ethereum ir otrā populārākā pasaulē pēc bitmonētas, tās kapitalizācija vērtēta aptuveni 81 miljarda dolāru apmērā (pēc Coinmarketcap datiem 7. februārī).

Forbes nenosauc precīzas summas savā jaunajā reitingā – tajā norādīts tikai aptuvenais diapazons, jo kriptovalūtu tirgus nav pārskatāms un ļoti mainīgs.

Savu reitingu izdevums veido, ņemot vērā datus par kriptovalūtu rezervēm, kā arī peļņu pēc kriptoaktīvu tirdzniecībā gūto ienākumu nodokļu nomaksas un reitinga dalībnieku daļas kompānijās, kas cieši saistītas ar digitālo valūtu.

Ziņu lente
0