Latvija samaksās firmai no Belizas par lēnīgumu

© AFP 2023 / Ilmars ZnotinsVīrietis ieiet Trasta Komercbankas ēkā
Vīrietis ieiet Trasta Komercbankas ēkā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija pārāk ilgi izskata lietu par naudas "atmazgāšānu" Trasta komercbanka – ārvalstu investors iesniedzis prasību tiesā un izcīnījis uzvaru.

RĪGA, 7. februāris — Sputnik. Latvijas valstij ir jāizmaksā 137 tūkstoši eiro Belizā reģistrētajai firmai Penomber Management LTD, kas izcīnījusi uzvaru tiesā par pārāk ilgu uzņēmuma līdzekļu aresta termiņu, vēsta Baltic Course.

Kompānijas līdzekļi tika arestēti 2016. gadā kriminālprocesa ietvaros pret Trasta komercbanku, kas tika turēta aizdomās par nelikumīgā ceļā iegūtu līdzekļu legalizāciju. Taču izmeklēšanas gaitā netika noskaidrots, vai nelikumīgie līdzekļi patiešām legalizēti.

Флаг компании Trasta Komercbanka - Sputnik Latvija
Trasta komercbanka maksātnespējas administratori apsūdzēti par šantāžu

Penomber Management LTD iesniedza prasību tiesā, norādot, ka tai nav pieejami naudas līdzekļi vairāk nekā divus gadus, tātad pārsniegts saprātīgais izmeklēšanas termiņš. Pirmās instances tiesa prasību norādīja, bet apelācijas instancē uzņēmuma prasība tika apmierināta daļēji — pieprasīto 218 598 eiro vietā tiesa pieņēma lēmumu par naudas līdzekļu izmaksu Penomber Management LTD 137 379 eiro apmērā.

Vakar valdība apstiprināja līdzekļu piešķiršanu tiesas lēmuma izpildei no budžeta programmas neparedzētiem izdevumiem. Līdz ar tiesas izdevumu segšanu tiks piešķirti 141 280 eiro.

Ziņu lente
0