Kvalitatīvi kokmateriāli no Baltkrievijas Baltijā iepirkti kā malka

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasKokapstrāde
Kokapstrāde - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas Valsts drošības komiteja atklājusi noziedzīgu shēmu, kuras ietvaros augstas kvalitātes kokmateriāli pārdoti Baltijas valstīs par niecīgām cenām.

RĪGA, 6. februāris — Sputnik. Divi baltkrievu uzņēmēji un vairāki mežsaimniecības nozarē strādājoši ierēdņi organizējuši kvalitatīvu kokmateriālu piegādes Baltijā kā "malku". Baltijas valstīs "zemās šķiras zāģmateriāli" pārvērtās par kvalitatīviem produktiem un jau pavisam par citām  cenām tika piegādāti citām valstīm, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Baltkrievijas Valsts drošības komitejas priekšsēdētājs Valērijs Vakuļčiks lēsa, ka saskaņā ar šo shēmu uz ārzemēm aizgājuši 36 tūkstoši kubikmetru koksnes gadā.

Darbs pie datora. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Uzņēmumiem Igaunijā draud jauna krāpnieciska shēma

Krimināllietā aizturēti divi uzņēmēji un 12 ierēdņi, kuri strādāja Mežsaimniecības ministrijas sistēmā. Viens no viņiem aizturēts ar lietišķiem pierādījumiem.

"24. janvārī nozieguma vietā aizturēt viens no mežsaimniecības nozares vadītājiem Vitebskas apgabalā. Kukuli viņam nodeva uzņēmējs, bijusī Mežsaimniecības ministrijas amatpersona," — teica Vakuļčiks.

Patlaban ierosinātas divas krimināllietas — par kukuļdošanu un kukuļņemšanu.

Šobrīd valsts specdienesti un Mežsaimniecības ministrija analizē šo shēmu kokmateriālu piegādēm ārvalstīs. Speciālistiem jāsniedz tiesiskais vērtējums Baltkrievijas universālās preču biržas darbībām — saņemta informācija, ka biržas speciālisti dažkārt nav ļāvuši baltkrievu mēbeļu ražotājiem iegādāties zāģmateriālus Baltkrievijā. Rezultātā uzņēmēji bija spiesti pirkt izejmateriālus ārzemēs par augstākām cenām.

Informācija par lietu sniegta arī Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko.

Ziņu lente
0