"Ķersies pie mietiem": Ukrainas ģenerālis piedraudējis Polijai ar strādnieku sacelšanos

© AP Photo / Czarek Sokolowski Polijas un Ukrainas karogi Varšavā
Polijas un Ukrainas karogi Varšavā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas bijušais aizsardzības ministrs Aleksandrs Kuzjmuks skaidro: vēsturi vajag zināt, taču rēķinus kārtot nevajag.

RĪGA, 5. februāris — Sputnik. Polijā strādājošie ukraiņi varētu "ķerties pie mietiem", ja Varšava sāks kārtot vēstures rēķinus, paziņoja bijušais Ukrainas aizsardzības ministrs armijas ģenerālis Aleksandrs Kuzjmuks telekanāla "112 Ukraina" ēterā, vēsta Sputnik Lietuva.

Pēc militārpersonas domām, "vēsture ir jāzina, taču nedrīkst kārtot rēķinus".

Tā Kuzjmuks komentēja "antibanderas" likumu, kuru pieņēmis Polijas senāts. Saskaņā ar jauno normatīvo aktu, valstī tiek ieviesta kriminālatbildība par Ukrainas nacionālistu ideoloģijas propagandu un apgalvojumiem par poļu līdzdalību nacistu noziegumos Otrā pasaules kara laikā.

Ukraina - Sputnik Latvija
Polijas ĀM: "ar Banderu" Ukraina neiestāsies ES

"Ja atcerēsimies vēsturi, <…> savāksim tik daudz, ka tie miljons divsimt tūkstoši ukraiņu, kuri šodien strādā Polijā, par kuriem šodien iedomājās, "ja nu ar viņiem kaut kas notiks". Tā taču ir piektā fronte, kas iegājusi Polijā. Un nekas ar viņiem nebūs. Viņi taču ķersies pie mietiem, ja mēs atsauksim atmiņā visus pakārtos kazakus no Ļvovas līdz Kijevai," — paziņoja bijušais aizsardzības ministrs.

Pēdējā laikā Ukrainas un Polijas attiecības saasinājušās vēstures jautājumu dēļ. Viens no tiem ir Volīnijas traģēdija. Tāpat Varšavā ārkārtīgi negatīvi izturas pret Ukrainas nacionālistu organizāciju — Ukrainas nemiernieku armiju, un varasiestādes atteikušās ielaist valstī ukraiņus ar "poļiem naidīgiem uzskatiem".

Turklāt Varšava periodiski paziņo par "Ukrainas bēgļu pieplūdumu". Kijevā šādus apgalvojumus sauc par "muļķībām", savukārt ārlietu ministrs Pāvels Kļimkins vairākkārt atzīmēja, ka ukraiņi "glābj" poļu ekonomiku.

Ziņu lente
0