Atpūta ar kvalitātes zīmi: Rīgā norisinās tūrisma izstāde BALTTOUR 2018

© Sputnik / Sergey MelkonovStarptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus Balttour 2018
Starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus Balttour 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīpsalas izstāžu kompleksā atklātajā izstādē BALTTOUR 2018 trendā ir autoru tūrisms, mākslas tūres un tūristu neizpētītas takas.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik, Simona Aleksejeva. Lielākā tūrisma izstāde BALTTOUR 2018 sākusies ar vairākām labām ziņām. Šī gada vasarā visas tūrisma aģentūras un firmas izies licencēšanu, un tas nozīmē, ka pēc šī pasākuma visi atlikušie tirgus spēlētāji varēs galvot par savu pakalpojumu kvalitāti.

Ārlietu ministrija uzsākusi kampaņu Magnetic Latvia, jeb "Magnētiskā Latvija", lai palielinātu jau tā pēdējā laikā pieaugušo ārvalstu tūristu plūsmu. Valstij, kuru daudzi ārzemnieki ar mīlestību sauc par "zaļo SPA" (kaitīgās ražošanas trūkuma dēļ, kas piesārņotu atmosfēru), savukārt Krievijas viesi ar mīlestību uztver kā "ārzemes, kur visi saprot krieviski", patiešām ir ar ko lepoties. Šogad rajoni un ciemati atraduši jaunus mārketinga gājienus.

Rīga - Sputnik Latvija
Nobalso: Rīga var kļūt par Eiropas labāko tūrisma galamērķi

Šī gada maijā spēkā stāsies direktīva par konsulāro palīdzību Latvijas pilsoņiem trešās pasaules valstīs, kur nav mūsu valsts pārstāvniecības. Ja ceļošanas kāre aizvedīs jūs uz kaut kādu eksotisku valsti, piemēram, Laosu, Mozambiku, Haiti vai Zaļā raga salām, un jūs nonāksiet grūtā situācijā, Latvija vienosies par palīdzības sniegšanu ar valstīm, kurām šajos zemes nostūros ir pārstāvniecības.

Ārlietu ministrija tāpat uzsāk jaunu informācijas programmu — kā nepārvērsties par cilvēku tirdzniecības upuri, atsaucoties uz kārdinošajiem piedāvājumiem nopelnīt vieglu eiro ārzemēs. Starp citu, jau par ierastu lietu Ārlietu ministrijai kļuvuši vēl vienas iedzīvotāju kategorijas "klienti" — nosauksim viņus par "izmisušajiem" ceļotājiem, kuri patstāvīgi izstrādā sev maršrutus un nokļūst nepazīstamā valstī nesaprotamā situācijā bez padoma. Ne vienmēr runa ir par dramatiskām situācijā, dažkārt cilvēki vienkārši kļūst par savas informatīvās nesagatavotības upuriem. Šādiem individuālistiem pirms ceļa derētu aplūkot Ārlietu ministrijas mājas lapu — sadaļā publicētas rekomendācijas un drošības noteikumi attiecībā uz veselu virkni valstu.

Поле с дорогой и облаками - Sputnik Latvija
Latvijas lauku rajonos rit īsts karš par tūristiem

Tradicionālo tūroperatoru vasaras piedāvājumu vidū 2018. gadam topā joprojām ir Turcija, uz kurieni reisi lidos gandrīz katru dienu (6 dienas nedēļā). Kā arī Bari (Itālija), Maroka un šīs sezonas jaunums Grieķijas Peloponesas pussala. Varētu likties, ka Grieķija un tās kūrorti jau ir latviešu tūristu izpētīti gareniski un šķērsām. Peloponesa, kura līdz neilgajam laikam palikusi ne tas brašākais tūrisma galamērķis, šajā ziņā varēs pārsteigt. Pussalā atrodas Grieķijas "olīvu" galvaspilsēta Kalamata (tieši šajā reģionā audzē pasaulē slavenākās lielās iegarenās brūnās olīvas ar absolūti īpašu garšu kalamata), "apaļa" un kalnos ieskausta pludmale Voidokilija, kura iekļauta pasaules skaistāko sarakstā, un atrodas ciemats, kurā pagājusi Marijas Kallas bērnība. Un tas viss, nerunājot jau par lielisko klimatu un visiem pārējiem obligātajiem laimestiem bagātajiem vasaras galamērķiem, laikapstākļu kaprīžu nomocītajiem Latvijas iedzīvotājiem.

Laivas mežezerā Latgalē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Daba sauc: tūristiem piemērotas vietas Latvijā

Kas attiecas uz trendiem, tad tūrisma biznesa profesionāļi izjūt intereses uzliesmojumu par autoru ceļojumiem. Arvien vairāk cilvēku vēlas izpētīt pilsētas un valstis mazās grupās, kurus apvieno kopīgas intereses (reģiona gastronomisko un vīna darīšanas īpašību izpēte, kultūras izstāžu apmeklēšana un iepirkšanās vai pastaiga pa "noslēpumainām" adresēm, nezināmiem tūristiem, harizmātiskas personības vadībā), nevis censties apgūt neapgūstamo vienā braucienā. Tieši uz autoru tūrismu šajā sezonā liks uzsvaru Latvijas kompānijas Atlantic Travel un Māksla ceļot.    

Ziņu lente
0