Somijas prezidentam Sauli Nīnistem piedzimis dēls

© Sputnik / Артем Житенев / Pāriet pie mediju bankasПрибытие первых лиц государств в Сочи
Прибытие первых лиц государств в Сочи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atkārtoti ievēlētais Somijas prezidents Sauli Nīniste trešo reizi kļuvis par tēvu.

RĪGA, 3. februāris – Sputnik. Valsts vadītāja sieva Jeni Haukio dzemdējusi zēnu, bērns nāca pasaulē piektdien, 2. februārī, ap astoņiem vakarā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz prezidenta kancelejas preses dienestu.

Tiek atzīmēts, ka Nīniste atradās klāt dzemdību laikā. Zēns un viņa mamma jūtas labi, teikts ziņojumā. Sešdesmit deviņus gadus vecajam Nīnistem un 40 gadus vecajai Haukio, kuri aprēcējās 2009. gadā, tas ir pirmais kopīgais bērns.

"Mēs esam kļuvuši par maza zēna vecākiem!" dalījās savā priekā laimīgais tēvs savā Facebook lapā.

Публикация от Anna (@anna_lehti) Фев 2, 2018 at 12:07 PST

 

Sauli Nīnistem ir vēl divi dēli no iepriekšējās laulības, kura diemžēl beidzās traģiski – prezidenta pirmā sieva Marja Lajena Alanko gāja bojā ceļu satiksmes negadījumā 1995. gadā.

Valsts vadībā

Sauli Nīniste tika ievēlēts par Somijas prezidentu 2012. gadā.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, 2018. gada janvārī viņš tika ievēlēts atkārtotam termiņam, savācot 62,7% balsu un uzvarot visās valsts pašvaldībās. Savā runā Nīniste pateicās vēlētājiem par savā mērogā retu atbalstu un saviem atbalstītājiem par piedalīšanos priekšvēlēšanu kampaņā. Tāpat viņš solījās strādāt pie tā, lai Somija paliek lieliska valsts.

"Somijas spēks ir tieši tajā, ka mēs varam konstruktīvi atšķirties viedokļos. Somija ir stabilākā valsts pasaulē, un tā ir varena lieta. Maza un stabila ir stiprāka, nekā liela un ielauzta," — pateica Nīniste.

Ziņu lente
0