Fidela Kastro vecākais dēls izdarīja pašnāvību

© AFP 2023 / Credit STRФидель Анхель Кастро Диас-Баларт
Фидель Анхель Кастро Диас-Баларт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kubas līdera Fidela Kastro vecākais dēls zinātņu doktors Fidels Anhels Kastro Dias-Balarts pēc ilgstošas depresijas izdarīja pašnāvību.

RĪGA, 2. februāris – Sputnik. Kastro Dias-Balarts, atrodoties savā dzimtenē – Kubā, aizgāja viņsaulē ceturtdien, 1. februārī, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz valsts informācijas aģentūru Prensa Latina.

Кубинский флаг над набережной Маликон - Sputnik Latvija
Kuba respektēs Fidela Kastro vēlmi necelt viņam pieminekļus un neiemūžināt viņa vārdu

Pēc izdevuma datiem, 68 gadus vecais Kastro cieta no dziļas depresijas un atradās mediķu uzraudzībā. Sākumā viņš gulēja slimnīcā, un pēc tam tika pārvests uz ambulatoro ārstēšanu. Nāves brīdī Kastro Dias-Balarts ieņēma Kubas Valsts padomes padomnieka zinātnes jautājumos un Kubas Zinātņu akadēmijas viceprezidenta amatus.

Kubas revolūcijas līderis Fidels Kastro nomira 2016. gada 25. novembrī 90 gadu vecumā. Kopš 1976. gada decembra Fidels bija Kubas Valsts padomes un Ministru padomes priekšsēdētājs, Revolūcijas bruņoto spēku galvenais komandieris un Valsts nacionālās aizsardzības padomes priekšsēdētājs. 2006. gadā Fidels Kastro nodeva savas pilnvaras brālim Raulam.

Ziņu lente
0