Atteikšanās no igauņu pases: 14 cilvēki vēlas kļūt par Krievijas pilsoņiem

© Sputnik / Вадим АнцуповЭстонский паспорт.
Эстонский паспорт. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Puse igauņu, kuri iesniedza atteikšanās pieteikumu no pilsonības, pēc tās zaudēšanas vēlas saņemt Krievijas pases; saskaņā ar IeM datiem, 2016. gadā no Igaunijas pasēm atteikušies 209 cilvēki.

RĪGA, 2. februāris – Sputnik. Igaunijā 14 republikas pilsoņi atteikušies no pilsonības, lai saņemtu Krievijas Federācijas pasi, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Igaunijas Ministru Kabineta preses dienestu.

Паспорт гражданина Латвии - Sputnik Latvija
Latvijas pase nav iekļuvusi pasaules ietekmīgāko pasu desmitniekā

Republikas valdība nolēma apmierināt 28 cilvēku prasības par atbrīvošanu no Igaunijas pilsonības. Tiek atzīmēts, ka 24 no viņiem pastāvīgi uzturas ārvalstu teritorijās un grasās kļūt par to pilsoņiem.

"Vienpadsmit cilvēki dzīvo Krievijā, seši – Somijā, divi cilvēkii dzīvo Austrijā un vēl divi — Norvēģijā, pa vienam – Zviedrijā, Kanādā un Nīderlandē. Vēl četri dzīvo Igaunijā, trīs no viņiem grasās kļūt par Krievijas pilsoņiem, viens – par Vācijas pilsoni," — teikts preses dienesta paziņojumā.

Saskaņā ar Igaunijas Iekšlietu ministrijas datiem, 2016. gadā no republikas pilsonības atteikušies 209 cilvēki, vairāk nekā puse no tiem – 110 cilvēki – saņēmuši Krievijas pases. Datu par 2017. gadu iestādei pagaidām nav. Zināms, ka pērnā gada oktobrī Igaunija apmierināja 32 cilvēku prasības par atteikšanos no igauņu pases, 12 no tiem pēc tam kļuva par Krievijas pilsoņiem.

Igaunijā likums aizliedz būt par vairāku valstu pilsoni.

Ziņu lente
0