No Latvijas olimpiskās delegācijas sastāva par rupjībām izslēgts dalībnieks

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasСкелетон
Скелетон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tehniskais darbinieks atļāvās izmantot ziņojumapmaiņas programmā lamuvārdus savos izteicienos par Latvijas olimpiskās komandas sportistiem, treneriem, apkalpojošo personālu un administrāciju.

RĪGA, 1. februāris – Sputnik. Par aizvainojošu un necienīgu uzvedību no Latvijas olimpiskās delegācijas sastāva Spēlēs 2018 Korejas Phjončhanā izslēgts skeletonistu komandas tehniķis Rodžers Lodziņš, vēsta Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) oficiālā mājas lapa.

Otrdien, 30. janvārī, WhatsApp ziņojumapmaiņas programmā Lodziņš atļāvās rupjus un aizvainojošus izteicienus ar lamuvārdiem par Latvijas olimpiskās komandas sportistiem, treneriem, apkalpojošo personālu un administrāciju.

Latvijas olimpiskās izlases formas tērpi - Sputnik Latvija
Publicētas Latvijas Olimpiskās delegācijas izmaksas

Ar šādu uzvedību viņš pārkāpis trīspusējās vienošanās 3.8.punktu. Runa ir par Vienošanos par sadarbību Latvijas Olimpiskās delegācijas Phjončhana 2018 ietvaros, minētājā punktā norādīts sekojošais: "Dalībnieks apzinās savu, kā Latvijas valsts pārstāvja, īpašo stāvokli un apņemas neveikt darbības, kas Latvijas Republikā vai norises vietā var tikt uzskatītas par aizskarošām, necienīgām, delegāciju apkaunojošām un tai vai LOK zaudējumus nodarošām."

Saskaņā ar šīs pašas vienošanos 4.1.3. punktu, Rodžers Lodziņš izslēgts no Latvijas delegācijas "Phjončhana 2018" sastāva un atstāts bez akreditācijas Spēlēm 2018. Lēmumu, pieņēma LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, Latvijas Olimpiskās delegācijas "Phjončhana 2018" vadītājs un LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers, Latvijas Olimpiskās vienības vadītājs un LOK viceprezidents Einars Fogelis, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Jānis Kols un ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

Tāpat lēmums saskaņots ar galveno Latvijas skeletona izlases treneri Daini Dukuru.

Ziņu lente
0