Dzīvnieku mocītājs Daugavpilī pa logu izmetis jaundzimušos kucēnus

© Pixabay / ID 2427999Жилой дом
Жилой дом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cietsirdīgajam suņu īpašniekam draud sods; izdzīvojušais kucēns gaida jaunu, atbildīgu un mīlošu saimnieku.

RĪGA, 1. februāris – Sputnik. Daugavpils policijas darbinieki atklāja dzīvnieku mocītāju, kurš centās tikt vaļā no nevēlamā "ģimenes pieauguma", izmetot jaundzimušos kucēnus pa logu.

Informāciju par maisu ar kucēniem, kurš tika atrasts 30. janvārī kādas mājas pagalmā Daugavpilī, kārtības sargi saņēma no nevienaldzīgiem iedzīvotājiem. Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki atrada maisu ar diviem jaundzimušajiem kucēniem.

 

Uzreiz tika uzsākti iespējamā suņa saimnieka meklējumi, un drīzumā policisti viņu atrada. Saskaņā ar policijas datiem, visticamāk, suņa saimnieks izmeta maisu ar kucēniem pa logu no sava dzīvokļa.

Kārtības sargi nogādāja jaundzimušos mazuļus drošā vietā – dzīvnieku patversmē Labs draugs, kur par viņiem parūpējās speciālisti. Diemžēl, viens no kucēniem nomira gūto traumu dēļ, savukārt otrais šobrīd atrodas Daugavpilī, Piekrastes ielā 2, un gaida savu jauno saimnieku!

Atbildīgs un labs saimnieks, kurš ir gatavs "adoptēt" izglābto kucēnu, var vērsties patversmē pa tālruni 29 572 677.

Kas attiecas uz dzīvnieku mocītāja likteni, tad viņam draud administratīvais process un sods.

Policijas izmeklēšana pagaidām turpinās, taču kārtības sargi atgādina, ka Administratīvo pārkāpumu kodeksa 106.1. pants (cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem un dzīvnieku nonāvēšanas noteikumu pārkāpšana) tiek sodīta ar naudas sodu līdz 300 eiro fiziskajām personām un ar sodu līdz 700 eiro juridiskajām personām ar iespējamu dzīvnieka konfiskāciju.

Ziņu lente
0