Mediji: lietuvieši brauc uz Poliju pēc savas desas

© Sputnik / Вадим АнцуповКолбасная лавка
Колбасная лавка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas iedzīvotāji brauc uz Poliju un tur iegādājas pašu valstī ražoto desu, jo tur tā ir lētāka, vēsta ikdienas avīze Lietuvos rytas.

RĪGA, 31. janvāris — Sputnik. Kompānija "Krekenavos agrofirma", kura aptuveni pirms pusgada atklāja firmas veikalu Suvalku pilsētā Polijā netālu no valstu robežas, vēsta, ka aptuveni 80% pircēju ir lietuvieši, raksta portāls laukos.la.lv.

Lietuvas uzņēmuma ģenerāldirektors Lins Grikša pastāstīja, ka pēdējā laikā uz Suvalku tiek vestas aptuveni divas tonnas gaļas izstrādājumu, kuru sortiments ir tāds pats kā Lietuvā, bet cenas – aptuveni par 35% zemākas.

Rimi - Sputnik Latvija
Uz Poliju pēc pārtikas brauc skumjie lietuvieši, savukārt uz Latviju pēc alkohola – jautrie

Starpību veido produktu pievienotās vērtības nodokļa likmes atšķirības abās valstīs: Polijā tā ir 5%, Lietuvā – 21%. Turklāt kaimiņvalstī lētāka ir elektroenerģija, bet darbaspēka izdevumi aptuveni tādi paši. Cenu veidošanu ietekmē arī tas, ka gaļas izstrādājumi tiek realizēti firmas veikalā, kur nav tādu uzcenojumu, kā lielajos tirdzniecības tīklos.

Janvāra vidū veikaliņš pārcēlies uz jaunām telpām, tuvāk lietuviešu iemīļotajam veikalam Kaufland. Lai arī cenas šajā tirdzniecības tīklā nav no zemākajām, lietuvieši labprāt dodas turp pēc atsevišķām precēm un pie viena apmeklē arī "Krekenavos agrofirma" veikalu.

Tiesa, uzņēmuma pārstāvji cer, ka veikalam izdosies paplašināt arī poļu pircēju plūsmu, jo tā sortiments pilnībā atbilst viņu gaumei.

Ziņu lente
0